התנהגות ארגונית

פרופ' דני הלר

פרופ' חבר, ראש התחום

 

תחומי מחקר: 

  1. כוח ואותנטיות- בעבודה מוקדמת הראנו שכוח מגביר אותנטיות ואושר, כעת אנו בודקים איך אותנטיות מגבירה כוח. בנוסף, אנו בודקים כעת כיצד כוח יכול להשפיע על שינוי באישיות.
  2. כוח וקומות גבוהות- בדיקה של ההשפעה של כוח על העדפה למגורים ומקום עבודה בקומה גבוהה, וכן של ההשפעה של קומות גבוהות על התפיסה החברתית ועל החוויה של כוח (בסיוע מכון אלרוב).
  3. עמדות כלפי חוסר שיוויון (כגון, בשכר מנכלים לעומת עובדים), וזיהוי של הגורמים לעמדות אלו והתוצאות של עמדות אלו.
  4. תיאוריות ואמונות לגבי כוח והיררכיה, מקורותיהן וההשפעות שלהן.
  5. תחושת שליחות- כעת עורך מטא-אנליזה של השפעות חיוביות ושליליות של "תחושת שליחות" על מגוון קריטריונים בעולם העבודה.

המחקר שלי מתמקד בפסיכולוגיה של הכוח, היררכיה ואי-שיוויון. במסגרת זו אני בודק הן את מקורות (אותנטיות, קומות גבוהות) והן את ההשפעות של חווית כוח (כגון, על אושר ואישיות). בנוסף, המחקר שלי מציע מימדים נוספים של כוח מעבר לחווית הכוח כגון תיאוריות ואמונות שיש לאנשים לגבי כוח והפעלתו. יתר על כן, אני בוחן בימים אלו עמדות כלפי חוסר שיוויון בשכר ובכח, וגורמים הממתנים עמדות אלו (כגון, אידאולגיה של מריטוקרטיה).
לסיום, אני חוקר גם את השפעות שיש לתחושה של שליחות בפרט על שביעות רצון מהעבודה ומהחיים והן על מסלולי קריירה.

 

פרופ' אורלי יחזקאל

פרופ' חבר, סגנית הדיקאן

תחומי מחקר:  שותפויות אסטרטגיות בינלאומיות, ניהול חוצה תרבויות, יזמות עיסקית בסין.

 

 

 

פרופ' פיטר במברגר

פרופ' מן המניין

תחומי מחקר:  

Occupational Health Psychology, Employee Substance Misuse, Workplace ncivility, Organizational Citizenship Behavior, Helping and Help Seeking, Interpersonal Relations in Work Teams, Compensation Strategy, Transparency in Pay Administration

 

 My research focuses on how the work context and human interactions at work impact employee well-being and performance, and the role of emotions, cognition and norms in explaining and conditioning those effects. I am particularly interested in how various aspects of work affect employees’ emotional well-being, and what may be done to mitigate any adverse effects of work on employees’ mental health. I believe that transitions into and out of work provide unique opportunities for better understanding such effects and testing interventions aimed at addressing them.

 

 

פרופ' יואב גנזך

פרופ' מן המניין

תחומי מחקר: חוקר בתחום ההתנהגות האירגונית וכלכלה התנהגותית. קבל את הדוקטורט בשנת 1988 מאוניברסיטת קולומביה. מופקד הקתדרה למנהיגות עסקית ואחריות חברתית על שם שאלתיאל.

 

 

פרופ' שרון טוקר

פרופ' חבר

תחומי מחקר:  

  1. ביסוס וכימות הקשר בין גורמי לחץ תעסוקתיים ומשאבים ארגוניים לבין שחיקה ותחלואה פיזית ונפשית.
  2. תפיסות לחץ (stress mindset) – הבנת ההשפעה של תפיסת "לחץ" כחיובי או שלילי על העובד, על הארגון ועל האופן בו הוא מעריך עובדים אחרים.
  3.  נדידת מחשבות (mind wandering)– המשגה, מיפוי ובחינת ההשפעה של נדידת מחשבות על ביצוע במשימות שונות בעבודה. 
  4. קידום בריאות בעבודה ואיתור חסמים וזרזים להשתתפות בתכניות אלה, בדגש על ציניות כלפי הארגון
  5.  נשים בעולם העבודה- השפעת המגדר על תפיסות, בריאות והכנסה.

 

המחקר שלי חותר להבין את האופן בו גורמים תעסוקתיים וסביבתיים, תפיסות לחץ אישיות ומשאבים ארגוניים משפיעים על רווחתם הפיזית והנפשית של עובדים. באמצעות שילוב בין מספר תחומי ידע - פסיכולוגיה תעסוקתית, קוגניציה ורפואה ועריכת ניסויים ומחקרי אורך רחבי היקף בהשתתפות אלפי עובדים אני מצביעה על הסיכון הכרוך בחשיפה לגורמי לחץ תעסוקתיים וסביבתיים (כולל פחד מטרור) ועל דרכי ההתערבות היעילות להתמודדות עם סיכונים אלה. מחקרי המשלבים בין מודלים חדשים הנמצאים בחזית המחקר הפסיכו-תעסוקתי (למשל תפיסות לחץ אישיות ונדידת מחשבות) שמים דגש על האופן בו העובד חווה את סביבתו התעסוקתית בעולם העבודה המשתנה. כמומחית בתחום לחצי עבודה ובריאות מחקרי משמשים כבסיס לשינוי מדיניות ברמה הלאומית והבינלאומית.  

 
 

 

ד"ר אורי ויזל

מרצה בכיר

תחומי מחקר: 

  1. שיתוף פעולה ושחיתות. בחינת האופן והנסיבות בהם שיתוף פעולה, ותפיסת שיתוף פעולה כהתנהגות מוסרית שראוי לעודד, עלולים להוביל להפרה של נורמות מוסריות אחרות.
  2. שיתוף פעולה בתוך ובין קבוצות. בהקשר של קונפליקט/תחרות בין קבוצות, לשיתוף פעולה בתוך קבוצה עלולה להיות השפעה שלילית על קבוצות אחרות. מטרת המחקר היא לבחון באיזה תנאים תחרות בין קבוצות מגבירה שיתוף פעולה תוך-קבוצתי, וכיצד ניתן לנתב את הנטייה לשתף פעולה לאפיקים קונסטרוקטיביים.
  3. שיתוף פעולה וענישה. בחינת האופן שבו הנכונות להעניש אחרים שלא משתפים פעולה מעודדת ומאפשרת שיתוף פעולה, אך עלולה להוביל לענישת יתר ולבזבוז משאבים בתנאי אי-ודאות (כאשר לא ברור את מי צריך להעניש).

 

העניין המרכזי שלי כחוקר הוא שיתוף פעולה אנושי. בעבודתי אני משלב בין שיטות ותאוריות מפסיכולוגיה חברתית וכלכלה התנהגותית, במטרה להבין מדוע ובאיזה תנאים אנשים נוטים לשתף פעולה, ולעמוד על מקרים בהם לשיתוף פעולה עלולה להיות השפעה שלילית. העניין בהיבטים שליליים של שיתוף פעולה חשוב מפני שמחד, קשה להפריז בחשיבות של שיתוף פעולה להצלחה של ארגונים ופרטים; כמעט כל הישג אנושי משמעותי הוא תוצאה של שיתוף פעולה, לעיתים בין מספר רב של פרטים, ושיתוף פעולה נתפס באופן טבעי כמשהו חיובי שראוי לעודד. אבל, מאידך, ההיבטים השליליים קיימים—לדוגמא, לשיתוף פעולה בתוך קבוצה אחת עלולה להיות השפעה שלילית על חברי קבוצה אחרת במסגרת קונפליקט/תחרות בין קבוצות ומודעות להיבטים אלה עשויה לעזור למנהלים וקובעי מדיניות ששואפים, ככלל, לעודד שיתוף פעולה.        

 

ד"ר כרמית תדמור

מרצה בכירה

תחומי מחקר: תירבות, חוויות רב-תרבותיות, מגוון, מורכבות אינטגרטיבית, ביצועים מקצועיים, יצירתיות וחדשנות, סטריאוטיפים ודעות קדומות, משא ומתן בין תרבותי, צוותים רב-תרבותיים, ניהול בינלאומי ועוד.

 

How can we maximize the returns from living abroad experiences while minimizing the potential downsides? Can our lay beliefs about race and diversity harm more than just our interpersonal relations? Is there an intergenerational effect of multicultural experiences? In her research, Dr. Tadmor uses psychological theories and research methods to uncover answers to these and related questions which are associated with the increasing globalization of business and society and that have critical implications for organizationally relevant phenomena such as creativity, professional success, and interpersonal functioning. 

 

 

ד"ר תמר שגיב

מרצה

תחומי העניין שלה עוסקים בדינמיקה שבין יציבות לשינוי בהתפתחות של תצורות ארגוניות, תעשיות, ז'אנרים וסגנונות אומנותיים. היא חוקרת סוגיות מובילות בתיאוריה ארגונית כגון, אותנטיות, זהות ארגונית, פרדוקסים ודואליות, ויזמות בתעשיות יצירתיות. תמר עורכת מערכי מחקר היסטוריים לאורך זמן, שמשלבים שיטות כמותיות ואיכותניות ומתודולוגיות חדשניות ביותר של ניתוח ויזואלי.

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>