מכוני ומרכזי מחקר
מכוני המחקר של הפקולטה לניהול מאפשרים מחקר בינתחומי מצוין בשלל תחומים.
הם מהווים מרכז אקדמי ויישומי ומרכזים תחתם מומחים בעלי שם עולמי באקדמיה ובתעשייה.
ראש המכון: פרופ' משה צבירן
מנהלת המכון: ד"ר רוית כהן מיתר
רבים חושבים שניהול אסטרטגיה בעסק הינה תיאוריה ואינם מצליחים לקשור בין התיאוריה לפרקטיקה. זאת אחת הסיבות להקמת מכון אלי הורוביץ לניהול אסטרטגי בפקולטה לניהול, ששם לעצמו למטרה לקדם ולהפיץ ידע עדכני ולהקנות כלים של חשיבה אסטרטגית. פעילות המכון מסייעת למנהלי חברות וארגונים לרכוש את הידע הנדרש ליצירה ושיפור יתרון תחרותי בר קיימא בסביבה העסקית והארגונית בהם הם פועלים. המכון הוקם ב-2004 ושאיפתו היא להעמיק ולהעצים את הקשר בין העולם האקדמי לעולם העסקי בתחומי הניהול האסטרטגי.
ראש המרכז: פרופ' איתי אטר
מנהלת המרכז: ד"ר נאוה מיכאל צברי
המרכז עוסק במחקר עדכני ובפיתוח ידע וכלים ייעודיים לניהול עסקים בבעלות משפחות, בהוראה ובהדרכה, במסגרת לימודי התואר השני בפקולטה לניהול ובמסגרות נוספות ליזמים, למנהלים ולמשפחות. בנוסף, המרכז מקדם את בנייתו של מאגר ידע ונתונים על עסקים משפחתיים בישראל ובעולם ויקדם את הקמתו של מרכז בינלאומי לקשרי משפחות-עסקים.
ראש המכון: פרופ' משה צבירן
מנהל המכון: ד"ר איל בנימין
להקמת מיזמים מצליחים יש חשיבות רבה בכלכלה המודרנית ובהתאם המכון שם לו למטרה לקדם את המערכת היזמית הגלובלית תוך יצירת ידע חדש ממחקרים אקדמיים וחיבור האקדמיה לעולם המעשי. תחומי המחקר והידע של המכון כוללים, בין היתר, פיתוח רעיונות, חדשנות ומודלים והפיכתם לעסקים תוך יצירת ערך למשתמשי המוצרים/שירותים של המיזם, יצירת ערך ליזמים ולמשקיעי המיזם.
ראש המכון: פרופ' דני בן שחר
מנהלת המכון: גב' רוית הוברפלד
מכון אלרוב לחקר הנדל"ן הוקם כאמצעי להעברת ידע עדכני בתחום הנדל"ן, על כל היבטיו התאורטיים והמעשיים.
המכון פועל לקידום הידע בתחום הנדל”ן באמצעות מחקר חדשני, הכשרת דור העתיד של מנהלים ומקבלי ההחלטות בתחום הנדל"ן, מקרב הסטודנטים ובוגרי הפקולטה לניהול ועריכת פורומים מקומיים ובינלאומיים לחוקרים ואנשי מקצוע בתעשיית הנדל"ן.
מטרת המכון היא לתרום לצמיחה של המשק הישראלי ע"י שיפור יתרונה התחרותי של ישראל, חיזוק סקטור הנדל"ן ועידוד היזמות והגברת השקיפות בענף הנדל"ן בארץ.
ראש המרכז: פרופ' דן וייס
מנהלת המרכז: ד"ר נעמי שלפר שפירר
המרכז יעסוק בשלושה סוגי פעילות עיקריים: מחקר תאורטי ויישומי, הוראה והכשרה של הדור הבא של מנהלים, הפצת הידע המחקרי והמקצועי, תוך יצירת דיאלוג פורה עם התעשייה בארץ ובעולם, והפרייה הדדית. המחקר יתמקד במחקרים בעלי השלכות אקדמיות ומעשיות באופן כללי וכן במחקרים התורמים במיוחד לשוק בישראל, וישאף לפתח קשרים מחקריים פוריים עם חוקרים מובילים בעולם ועם מוקדי ידע בתעשייה. המרכז יפתח כלים המאפשרים בחינה כלכלית של מודלים עסקיים ובניית תחזיות של התפתחות שוקי ההון בעתיד. במסגרת המחקר, יוענקו מענקי מחקר ומלגות לחוקרים מצטיינים, וכן ירכשו ויפותחו בסיסי מאגרים הכוללים נתונים פיננסיים גלובאליים וכן נתונים לגבי למדינת ישראל. כמו כן, המרכז יפתח קורסים וחומרי לימוד במטרה להקנות ידע לסטודנטים ולהכשירם לתפקידי ניהול בכירים בתעשייה, ותישקל הקמת תכנית לימודית ייעודית להתמחות בשוקי הון. בנוסף, המרכז יציע מגוון השתלמויות בנושאי שוק ההון כדי להרחיב את הידע של מנהלים ועובדים במוסדות הפיננסיים, בגופי הרגולציה, אנאליסטים ומומחים נוספים. השתלמויות אלה יאפשרו למנהלי ועובדי המוסדות הפיננסיים בישראל ללמוד ממומחים ומובילי דעה הבאים מהאקדמיה ומהתעשייה בעולם ולעמוד בחזית הידע בתעשייה הפיננסית העולמית.
מנהלת המרכז: ד"ר נעמי בלפר-שפירר
ראש המכון: פרופ' ניסן לנגברג
מנהלת המכון: ד"ר ענת אלעד
מכון הראל לחדשנות באקטואריה יהיה הראשון מסוגו בישראל, ועיקר ויתמקד בפיתוח תכנית ללימודי אקטואריה, במחקר באקטואריה וקשרים עם התעשייה והציבור. התכנית תתמקד בהכשרת דור ההמשך של עתודות האקטוארים בישראל. הכשרת אקטוארים משמעותה הקניית הבנה מעמיקה ומגוונת בתחום האקטואריה, בדגש על סטטיסטיקה בייסיאנית, מתמטיקה של המימון, כלכלת ביטוח, ניהול סיכונים והערכת שווי נכסים ביטוחיים. במסגרת התכנית יפותחו ויועברו כל הקורסים הנדרשים על מנת להסמיך סטודנט כאקטואר בישראל (בהתאם לדרישות אגודת האקטואריה הבריטית). כדי להבטיח שהבוגרים הטריים יהיו בחוד החנית של התחום בארץ ובעולם, תכנית הלימודים תתעדכן באופן מתמיד ותשלב הרצאות וסדנאות עם אנשי מקצוע מובילים בתחום. תכנית הלימודים תוצע בשילוב עם התוכנית לתואר הראשון בניהול המוצעת על ידי. בנוסף, המכון יתמוך גם במחקר ובהפצתו, תוך קידום דיאלוג פורה עם התעשייה וייצר הזדמנויות להפריה הדדית באמצעות מגוון פעילויות, לרבות כנס בינלאומי שנתי, סמינרים וסדנאות.
מנהלת המכון: ד”ר ענת אלעד
ראש המכון: פרופ' דן עמירם ד"ר סיון פרנקל
מנהל המכון: מר משה פרל
המכון יעסוק בשלושה סוגי פעילות עיקריים: מחקר תאורטי ויישומי, הוראה והכשרה של הדור הבא של מנהלים, הפצת הידע המחקרי והמקצועי, תוך יצירת דיאלוג פורה עם התעשייה בארץ ובעולם והפרייה הדדית. המחקר יתמקד במחקרים בעלי השלכות אקדמיות ומעשיות באופן כללי וכן במחקרים התורמים להבנת פעילות המערכת הבנקאית בישראל ובעולם, דוגמת סוגיית האקלים המשתנה של תעשיית הבנקאות, ההשפעה של חדשנות טכנולוגית (למשל, למידת מכונה) על תיווך פיננסי, ומהי המשמעות של ESG עבור הבנקים. על מנת לקדם פרויקטים מחקריים אלו, המכון יקצה מענקי מחקר לפרויקטים מבטיחים ויעניק מלגות לחוקרים מוכשרים לדוקטורט ופוסט-דוקטורט. המכון יפעל גם לפתח קורסי לימוד בתחום הבנקאות (כגון תפקיד הבנקאות בעת משברים פיננסיים; ניהול סיכונים בבנקאות; שיבושים טכנולוגיים ותעשיית הבנקאות; מדיניות מוניטרית, מיזוגים ורכישות), ויארגן כנס בינלאומי שנתי בהשתתפות אקדמאים ואנשי מקצוע מובילים מתחומי הבנקאות והפיננסים מישראל והעולם.
מנהל המכון: מר משה פרל
ראש המרכז: פרופ' משה צבירן
מנהלת המרכז: גב' אדית בר
מרכז בלומברג סגול למנהיגות עירונית באוניברסיטת תל אביב הוקם בפקולטה לניהול בשנת 2022 כמיזם משותף של קרן בלומברג, קרן סגול והאוניברסיטה. המרכז הוקם בהשראת המרכז למנהיגות עירונית שנוסד על ידי קרן בלומברג באוניברסיטת הארווארד במטרה לשפר את איכות החיים של תושבי הרשויות המקומיות בישראל. הוא פועל להגברת ביצועים אפקטיביים של ראשי רשויות והארגונים אותם הם מובילים לצד העמקת המחקר בנושאים הנוגעים לשלטון המקומי והרחבת מרחב הידע שמשמש את הרשויות המקומיות. תחת המרכז פועלים כיום תכנית מנהיגות לראשי רשויות ולמנהלים בכירים ברשויות המקומיות, מרכז מחקר ומסלול חדשנות.
ראשת המרכז: פרופ׳ אילה ארד
המרכז הוקם ב-2020 במטרה לקדם את המחקר וההוראה בנושא התנהגות הצרכנים, תוך התמקדות ברווחת הצרכן. בפעילות המרכז מנחים אותנו שני עקרונות: גישה בין-תחומית לנושא ושימת דגש על תחום הכלכלה ההתנהגותית. אנחנו מעודדים את חקר התנהגות הצרכנים באמצעות מענקי מחקר ופועלים לביסוס שיח מפרה ושיתופי פעולה בין חוקרי הנושא מתחומים אקדמיים שונים. פעילויות המרכז כוללות סדנה בין-תחומית בנושא החלטות צרכנים וכנס בינלאומי שנתי בכלכלה התנהגותית. הסדנה והכנס עוסקים במגוון היבטים של קבלת החלטות ומפגישים חוקרים ואנשי מקצוע מכלכלה, פסיכולוגיה, ניהול ותחומים נוספים.
ראשת המכון: פרופ' גל אסטרייכר
המכון תומך בפעילויות מחקר, הוראה והפצת ידע התורמים לפיתוח ויישום טכנולוגיות מידע בארגונים בישראל, במטרה לשפר ולייעל את המערכות הניהוליות במשק הישראלי.
המכון פועל במספר תחומים: איתור הנושאים המרכזיים לניצול טכנולוגיית מידע לצרכי ניהול בכל ענפי המשק הישראלי, לרבות מוסדות ציבוריים, בנקאות ומפעלי תעשייה; פיתוח תכניות הוראה ומחקר, המתרכזות בשימוש במערכות מידע ככלי עזר לניהול; הפעלת מועדון מנהלים בכירים בו נפגשים אנשי תעשייה, מרצים וחוקרים מהארץ ומחו"ל, לצורך חילופי ידע בנושא והפצת מידע עדכני על טכנולוגיות ומתודולוגיות של מערכות מידע.
ראשת המכון: פרופ' שרון טוקר
מכון קובנס לניהול מערכות בריאות פועל לקידום ההוראה והמחקר בתחום של ניהול רפואי וניהול מערכות בריאות בישראל.
עיקר פעילות המכון מוקדשת למימון ההתמחות בניהול מערכות בריאות במסגרת לימודי התואר השני במנהל עסקית בפקולטה
לניהול. כמו כן, המכון מממן ימי עיון, כנסים ומחקרים בתחום.
ראש המרכז: פרופ' שי דנציגר
המרכז לחקר עסקים גלובליים, שהוקם ב-1997, נועד לקידום ההוראה והמחקר בתחום של ניהול עסקים רב-לאומיים ובינלאומיים. תפקידו המרכזי, לסייע לפקולטה לניהול ליטול תפקיד מרכזי בגיוס מומחים במחקר ובהוראה ובהכשרת מנהלים וסטודנטים ישראלים וזרים בזירת הניהול הבינלאומי.
ראש המרכז: דר' יעקב עודד
המרכז מעודד לימודים גבוהים, מחקר והשתלמויות בתחומי הביטוח וניהול הסיכונים. במסגרת זו, הוא תומך בהזמנת חוקרים ומרצים אורחים, בסמינרים וכנסים, וברכישה ותחזוקה של מסדי נתונים פיננסיים בינלאומיים.
ראש המכון: פרופ' אלי אמיר
בפברואר 1990 נחנך בפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב, מכון יוסף קסירר למחקר בחשבונאות, שנוסד ומומן על ידי רו"ח יוסף קסירר ז"ל, שהיה מבכירי וחלוצי מקצוע ראיית החשבון בישראל ואף זכה ב-1992 לתואר דוקטור לשם כבוד מאוניברסיטת תל אביב בעבור תרומתו המסורה למקצוע.
ברוח דרכו ופועלו של יוסף קסירר, פועל המכון לקידום החשיבה החשבונאית בישראל ולעידוד והפריית המחקר היישומי בחשבונאות בישראל. הוא משמש נקודת חיבור בין האקדמיה לפרקטיקה בתחום החשבונאות ומספק במה לדיונים בהשתתפות אנשי אקדמיה ואנשי מפתח בסקטור העסקי.
פרופ' יצחק סוארי, שהקים את המכון בשנת 1990, היה מנהלו הראשון והתווה את דרכו כמוביל החשיבה החשבונאית בישראל.
ראשת המרכז: פרופ' דנית עין גר
המרכז ליזמות ע"ש מרים וגיאורג פקטור שם לעצמו כמטרה, להביא להבנה טובה יותר את כל נושא היזמות, תפקידה במשק והפוטנציאל לצמיחתה בישראל. כדי להגשים מטרה זו מתמקדות פעולות המרכז בשלושה תחומים עיקריים: מחקר, הוראה וסיוע לעסקים.
ראש המכון: פרופ' משה צבירן
המכון למחקר עסקים בישראל ע"ש הנרי קראון הוקם על מנת לאפשר ולתמוך במחקר, בהיבטיו השונים של עולם הניהול, עם דגש מיוחד על נושאים הנוגעים לכלכלה ולחברה בישראל.
עבודות המחקר מתבצעות ע"י חברי הסגל האקדמי של הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב, בשיתוף עם חוקרים בכירים ממוסדות אקדמיים מובילים, בארץ ובחו"ל, סטודנטים לתארים מתקדמים ועוזרי מחקר.
המכון הנו חברה לתועלת הציבור (חל"צ), הפועל במסגרת הפקולטה לניהול וממומן באמצעות מענקי מחקר ותרומות.