אודות הפקולטה

מובילים את עולם העסקים של המחר

הפקולטה לניהול ע"ש קולר היא המקום בו מנהיגות עסקית פוגשת את חזית המחקר וההוראה בארץ ובעולם. מאז הקמתה, נחשבת הפקולטה לניהול, בתוכה בית הספר למוסמכים במנהל עסקים ע"ש ליאון רקנאטי, באוניברסיטת תל אביב למוסד המוביל למנהל עסקים בישראל. מדי שנה לומדים בפקולטה אלפי סטודנטים, מלמדים בה עשרות חברי סגל מחקרי בכיר ואליהם נוספים יותר מ-200 מרצים.

יחד אנו מכסים את מגוון התחומים והנושאים העכשוויים בתחום הניהול ונותנים לתלמידינו את הידע והכלים הניהוליים העדכניים ביותר.

שילוב מושלם של תיאוריה ופרקטיקה

לימודי הניהול חייבים להיות עדכניים וקרובים למציאות בשטח. הפקולטה לניהול מיישמת גישה של מגע מתמיד עם המציאות העסקית במסגרת ניתוחי מקרים, מרצים המביאים את ניסיונם העסקי העצום לחדרי הלימוד, חיבור עמוק לקהילת העסקים בארץ ובעולם, קורסים יישומיים ופרויקטים חברתיים של חונכות עסקית. ארגון בוגרי הפקולטה מהווה נדבך מהותי בעשייה זו.

מחקר פורץ דרך

הפקולטה לניהול ביססה את מעמדה כמובילה בחקר הניהול העולמי, באמצעות שורה של מחקרים פורצי דרך לאורך השנים בתחומי הניהול השונים. הפקולטה מספקת הזדמנויות מחקר מרתקות, הצעות למענקי מחקר בישראל ובחו"ל וסיוע במסגרת שיתופי פעולה עם חוקרים במוסדות שונים, בין מדינות, או עם התעשייה והמגזר הציבורי.

מרצים בעלי שם

חברי הסגל של אוניברסיטת תל-אביב נמנים עם הצמרת העולמית בתחומי התמחותם ורבים מהם אף זכו בפרסים אקדמיים יוקרתיים בארץ ובעולם, לרבות מספר משמעותי של חתני פרסי ישראל. הפקולטה לניהול מיישמת גישה של מגע מתמיד עם המציאות העסקית במסגרת ניתוחי מקרים, מרצים המביאים את ניסיונם העסקי העצום לחדרי הלימוד, חיבור עמוק לקהילת העסקים בארץ ובעולם, קורסים יישומיים ופרויקטים חברתיים של חונכות עסקית.

פעילות בינלאומית

הפקולטה לניהול מביאה את הכפר הגלובלי לאקדמיה, מתוך הבנה כי עולם העסקים של היום מקיף יבשות ודורש ידע שיאפשר לפעול בסביבות מגוונות. תכניות בינלאומיות, סמסטר בחו"ל באוניברסיטאות מובילות, תחרויות אקדמיות חובקות עולם, שיתופי פעולה עם מוסדות אקדמיים בחו"ל ועם ארגוני הבוגרים שלהם, הן רק חלק מהפעילות השוטפת של הפקולטה במסגרת החזון שלה להכשרת אנשי עסקים בקנה מידה בינלאומי.

עסקים וקהילה

הפקולטה לניהול רואה חשיבות רבה בקידום הנושא של אחריות חברתית בעסקים ומעודדת מגוון של פעילויות להגברת המודעות החברתית. בין היתר, מפעילה הפקולטה תכניות לחונכות עסקית, מסייעת לקידום פרויקטים חברתיים מגוונים, מקיימת כנסים וימי עיון בתחומי עסקים וקהילה ותומכת במטרות חברתיות שונות. ארגון בוגרי הפקולטה מסייע לקידום העשייה החברתית של בוגריו בדרכים שונות ואף מנהל תכנית מנטורינג ייחודית.

מצוינות אקדמית

בשנת 2003 קיבלה הפקולטה את תו התקן הבינלאומי של איכות ומצוינות מטעם ארגון ה-AACSB הבינלאומי (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) והפכה למוסד האקדמי הראשון והיחיד בישראל הנושא תו תקן זה.

בין המוסדות האקדמיים שהוענק להם תו האיכות של AACSB נמצאות אוניברסיטת הארוורד, אוניברסיטת סטנפורד, אוניברסיטת ייל, המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס ואוניברסיטאות מובילות נוספות ברחבי העולם. מדי מספר שנים עומדת הפקולטה לבחינה מחודשת בסטנדרטים המחמירים של תו האיכות היוקרתי ושומרת על עדכון הסטנדרטים הגבוהים על מנת לזכות באשרורו בכל פעם מחדש.