דבר הדקאן

סטודנטים, בוגרים וחברי סגל יקרים,

מאז הקמתה, ב-1965, נחשבת הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב לביה”ס המוביל למנהל עסקים בישראל. מדי שנה לומדים בפקולטה אלפי סטודנטים ומלמדים בה עשרות חברי סגל מחקרי בכיר ואליהם נוספים יותר מ- 250 מרצים. יחד אנחנו מכסים את מגוון התחומים והנושאים העכשוויים בתחום הניהול ונותנים לתלמידינו את הידע והכלים הניהוליים העדכניים ביותר.

התכנים הנלמדים בפקולטה והעוסקים, בין היתר, ב-BIG DATA, בפינטק וביזמות, הם חלק מהיכולת שלנו להתכתב באופן שוטף עם המגמות בעולם העסקים ומהשאיפה שעם סיום לימודיכם אצלנו תהיו רלוונטיים ביותר בשוק העבודה.

מעל לחמישה עשורים אנחנו מתמקדים ביצירת מחקר איכותי וידע חדש בסוגיות המאתגרות ביותר בעולם הניהול ובהצמחת דורות של מנהלים, יוצאי דופן באיכותם. עדות להצלחתנו המתמשכת היא רשת הבוגרים שלנו המונה יותר מ- 27,000 בוגרים שתופסים עמדות מפתח בכל שדרות הניהול בישראל ובעולם – בסקטור הפרטי, הציבורי, באקדמיה ובמוסדות הממשל. רשת זו המהווה נטוורקינג ענף ומשמעותי בהמשך הקריירה שלכם היא בין הערכים המוספים שביכולתנו להציע לכם.

בנוסף, אנו מעמידים לרשות תלמידינו תשתיות להקמת מועדוני סטודנטים ומעודדים אותם לעשות כך. מועדונים אלה מהווים גם הם רשת ליצירת קשרים, לטיפוח מיזמים ולהתנסויות עסקיות. בין המועדונים שכבר פועלים תוכלו למצוא את מועדון היזמות, מועדון שוק ההון, מועדון הנטוורקינג, מועדון אסטרטגיה וייעוץ עסקי ומועדון בלוקצ'יין.

לאורך כל שנות קיומנו אנו מקפידים להפעיל כללי סינון קפדניים בתהליך המיון והקבלה כדי להבטיח את רמת הלימוד והדיונים בכיתה. לתפישתנו, מועמדים בעלי הנתונים הגבוהים ביותר שואפים ללמוד עם הדומים להם ובכך ליצור דיאלוג איכותי ובעל ערך. במקביל, אנו משקיעים מאמצים רבים בהרחבה והעמקה של היצע הקורסים ושיטות ההוראה, כדי להעשיר את תלמידינו באמצעות למידה רב־תחומית וחווייתית.

אנו מייצרים חממה שמטפחת את יכולות החשיבה ומסייעת ברכישת ארגז כלים ניהולי שיאפשר לתלמידים להתמודד עם אתגרים חדשים בעולם גלובלי של מציאות משתנה ולנווט אל מעבר לגבולות – בין אם הם גיאוגרפיים, תרבותיים או פוליטיים.

חשוב לנו שתשלבו יצירתיות לצד ספקנות, ובאמצעות פרדיגמות חשיבה שתרכשו במהלך לימודיכם, תדעו לשאול את השאלות הנכונות ולחפש אחר התובנות שאינן ברורות מאליהן.

לא בכדי מדורגת הפקולטה, שנה אחר שנה, בצמרת בתי הספר לניהול בעולם ותכניות ה-MBA שלנו ממוקמות במקום ה-13 בעולם בהצמחת יזמים שגייסו הון למיזמים שלהם.

בכוונתנו להמשיך בתנופת הפיתוח בתחומי המחקר, ההוראה והקשר עם הקהילה על מנת לתת מענה לצרכי הסטודנטים והמנהלים בעולם גלובלי המשתנה במהירות לנגד עינינו. יחד עם עמיתיי לסגל הפקולטה נמשיך בחתירה למצוינות, בפיתוח הקשר ההדוק עם הקהילה העסקית, בקידום הקשרים הבינלאומיים, בפיתוח תכניות חדשות ומעודכנות, בחיזוק הקשר עם תלמידינו ובוגרינו ובקידום נושאי האחריות החברתית.

אני מזמין אתכם לעמוד איתי בקשר שוטף, להעלות רעיונות, לתת משובים ולסייע לי ולצוות הפקולטה להמשיך בדרך הנפלאה בה אנו צועדים.

פרופ' משה צבירן
דקאן הפקולטה