הישג מרשים לתכניות ה-MBA של הפקולטה לניהול בדירוג הבינ"ל של PitchBook Data

התפרסם דירוג חברת המידע העסקי PitchBook לשנת 2019 עם 50 האוניברסיטאות המובילות בעולם, במספר הבוגרים היזמים. אוניברסיטת תל אביב מדורגת במקום השמיני בעולם ותכניות ה-MBA שלנו דורגו במקום ה-13 בעולם, אחרי לונדון ביזנס סקול ולפני ייל.

15 ספטמבר 2019
הישג מרשים לתכניות ה-MBA של הפקולטה לניהול בדירוג הבינ"ל של PitchBook Data

אוניברסיטת תל אביב מדורגת במקום ה-8 בעולם, והראשון מחוץ לארה"ב, בדירוג 50 האוניברסיטאות המובילות בעולם במספר בוגריהן היזמים שגייסו הון, על פי דוח של חברת המידע העסקי PitchBook .

המדד גם דירג את תכנית ה-MBA של הפקולטה לניהול באוני' תל אביב במקום מכובד, ה-13 בעולם, והיא האוניברסיטה הישראלית היחידה הנכללת בין 25 האוניברסיטאות המובילות בעולם, הודות ל-253 יזמים, בוגרי MBA.

לפי מדד PitchBook, אוניברסיטת תל אביב שומרת על המקום ה-8 בעולם, והראשון מחוץ לארה"ב, הטכניון מדורג במקום ה-14, האוניברסיטה העברית במקום 34 ואוניברסיטת בן גוריון מדורגת לראשונה במקום ה-49.

694 יזמים, בוגרי תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, שהקימו 577 חברות שגייסו הון בהיקף של 10.6 מיליארד דולר, מציבים את אוניברסיטת תל אביב במקום ה-8 בעולם, והראשון מחוץ לארה"ב, בדירוג בינלאומי של 50 האוניברסיטאות המובילות בעולם במספר בוגריהם היזמים, הנערך מדי שנה.

זו השנה השנייה ברציפות שאוניברסיטת תל אביב מדורגת שמינית ברשימה, בה מדורגות במקומות הראשונים אוניברסיטאות העילית בארה"ב כדוגמת: סטנפורד, ברקלי, MIT  והרווארד.  אוניברסיטת תל אביב מקדימה ברשימה את האוניברסיטאות ייל (11), קליפורניה (12) ופרינסטון (13).

בין החברות הגדולות שהקימו ישראלים, מציין המדד את החברות: ;Houzz  Innoviz Technologies ; Monday.com , שיוסדו ע"י בוגרי הפקולטה לניהול.

איחולים לכולנו – סגל המרצים הקבועים והאורחים, מנחי הסדנאות, השותפים, הסטודנטים בכל התכניות והבוגרים. שנמשיך להצטיין על ידי חדשנות מתמדת והתכווננות למקומות חדשים.

לכתבה בכלכליסט >>

לכתבה ב Jerusalem Post>>