הישג מרשים לתכניות ה-MBA של הפקולטה לניהול בדירוג הבינ"ל של PitchBook Data 2021

דירוג חברת המידע העסקי PitchBook לשנת 2021 מדרגת את 50 האוניברסיטאות המובילות בעולם במספר הבוגרים היזמים. אוניברסיטת תל-אביב מדורגת במקום ה-8 בעולם, והראשון מחוץ לארה"ב. תכניות ה-MBA שלנו דורגו במקום ה-13 וה-14 בעולם הצמחת יזמים ויזמיות שגייסו הון לחברות שהקימו.

15 ספטמבר 2019

חברת המחקר PitchBook Data פרסמה את מדד PitchBook 2021 שבדק את הרקע האקדמי של עשרות אלפי יזמים מרחבי העולם שהקימו סטארט אפים וגייסו מימון מקרנות הון סיכון.
אוניברסיטת תל אביב מדורגת במקום ה-8 בעולם, והראשון מחוץ לארה"ב, בדירוג 50 האוניברסיטאות המובילות בעולם במספר בוגריהן היזמים שהקימו 761 חברות אשר גייסו הון בהיקף של 26.8 מיליארד דולר, על פי דוח חברת המידע העסקי  PitchBook.
המדד, שדירג את האוניברסיטאות בכלל ואת תכניות ה-MBA  בפרט, בנושא הצמחת יזמי ומנהלי הייטק, ממצב את אוניברסיטת תל אביב בין 10 האוניברסיטאות המובילות בעולם בהכשרת יזמים (היחידה בעשירייה הראשונה שממוקמת מחוץ לארה"ב).

המדד דירג גם את תכנית ה-MBA של הפקולטה לניהול באוני' תל אביב במקום מכובד, ה-13 בעולם בהצמחת יזמים שגייסו הון לחברות שהקימו. הפקולטה לניהול ע"ש קולר מקדימה בדירוג בתי הספר למנהל עסקים באוניברסיטאות מובילות בארה"ב, הודות ל-351 יזמים, בוגרי MBA.

351 היזמים, גייסו הון בסך 8.8 מיליארד דולר ל-330 חברות שהקימו. כאשר בין המובילות בגיוסים נכללות: Wiliot, Fabric, BlueVine, Forter ואחרות.

אוניברסיטת תל אביב מובילה גם בדירוג נשים יזמיות: תוכנית ה MBA של הפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב מדורגת במקום ה-14 בעולם בעולם במספר הנשים היזמיות שהקימו חברות וגייסו עבורן הון.

לדירוג Pitcbook >>