"תכירו את הבוס החדש שלכם – אלגוריתם"

16 בינואר 2020, 19:30
חדר 308 , בנין דן דוד
 "תכירו את הבוס החדש שלכם – אלגוריתם"

איך שזה נראה כעת, ה-AI והרובוטים התבוניים עדיין אינם משתלטים עלינו (ועל העולם) כמו שרואים בסרטי המד"ב. האם אפשר להיות רגועים? לא בטוח. בשנים האחרונות החלו חברות גדולות לאספקת שירותים מקוונים, כמו Uber (נסיעה) ו-Wolt (מזון) להשתמש באלגוריתמים משוכללים שמחליפים בהצלחה רבה את המנהלים המקומיים האנושיים. הצפי הוא שחברות רבות אחרות עומדות לאמץ מודל ניהול אלגוריתמי דומה.

האם יכול להיות שהתסריט על עליונות המכונות מתחיל להתממש בדרך האחורית? ובכלל, מה זה אומר לגבינו מנהל שהוא אלגוריתם? ומה עם תחושת החופש שלנו? האנושיות? הכבוד העצמי?

על שאלות כאלה ואחרות ידבר עמי בן בסת עם  ד"ר ליאור זלמנסון מאוניברסיטת ת"א.

ד"ר זלמנסון חוקר ועוסק במעורבות ובמחויבות של משתמשים בסביבות דיגיטליות, במודלים עסקיים של אתרי תוכן וניהול אלגוריתמי, ובתופעות כלכליות התנהגותיות ברשת.