חשבונאות

 

ד"ר אלי אמיר

פרופ' מן המניין, רו"ח, ראש החוג לחשבונאות, ראש הקתדרה לכלכלה פיננסית ע"ש מקס וסטפני פרלמן

 

תחומי מחקר: 

The role of accounting information in capital markets, Reliability of accounting information, Pension asset allocation, The economic consequences of business corruption and crime.

 

המחקר ה"חם" ביותר שלי מתמקד בהשפעה שיש לתקיפות סייבר על מחירי מניות של החברות המותקפות. מחקרים קודמים מצאו שתקיפות סייבר אינן משפיעות בצורה מהותית על מחיר המניה של החברה המותקפת. מחקרים אלה לא לקחו בחשבון שחלק מתקיפות הסייבר אינן מדווחות על ידי החברות המותקפות, ותיאורטית צפוי שההתקפות הקשות יותר לא ידווחו. אנו אוספים מידע על תקיפות סייבר שלא דווחו על ידי החברה המותקפת אלא על ידי גורמים חיצוניים אחרים ומראים שבמקרים כאלה שוק המניות מגיב בצורה שלילית ביותר ומחיר המניה של החברה המותקפת יורד בצורה משמעותית.

 

ד"ר אתי אינהורן 

פרופ' חברה, רו"ח, ראש תוכנית מב"ע לניהול פיננסי

 

תחומי מחקר: כלכלת אינפורמציה, מידע בשווקים פיננסיים, חשבונאות פיננסית ודיווח כספי.


My research work is within the broad area of analytical research in financial accounting. It focuses on information in financial markets and aims at exploring how information strategically arrives in the market from different sources, the way it spreads among the market participants, and its effects on the trading activity in the market. My research utilizes analytical methodologies (and, in particular, game theory techniques) to design and solve models that depict the strategic communication between the different players in the capital market.  

 

 

פרופ' דן וייס

פרופ' חבר, רו"ח, ראש מכון קסירר למחקר בחשבונאות, ראש מרכז רעיה שטראוס לחקר עסקים משפחתיים

 

תחומי מחקר:  חשבונאות ניהולית ופיננסית, עסקים משפחתיים, מימשל תאגידי

הורדת הקף תיגמול באמצעות אופציות שניתנות למנכ"לים ולבכירים מביאה אותם ליטול פחות סיכונים. אחת הדרכים העיקריות שבהן הצליחו המנהלים להקטין את הסיכונים הייתה שינוי מבנה ההוצאות של החברות. מבנה ההוצאות החדש התבסס על הקטנת ההוצאות הקבועות של החברות. מבנה ההוצאות של החברות השתנה לכזה שיש בו פחות הוצאות קבועות ויותר הוצאות משתנות, בעקר באמצעות הוצאת עבודות למיקור חוץ. הסיבה: הוצאות משתנות ניתנות לוויסות על פי צורכי החברה בתקופות שונות, ואילו הוצאות קבועות ממשיכות להכביד גם בתקופות שבהן הביקוש למוצרי החברה יורד ופעילותה של החברה מצומצמת יותר.

 

 

ד"ר איתי קמה

מרצה בכיר

 

תחומי מחקר: התפקיד של מידע חשבונאי בשוקי ההון, איכות המידע החשבונאי המדווח, ניתוח דוחות כספיים, ניהול רווחים ותזרימי מזומנים, מבנה עלויות, הערכות שווי. 


המחקר "החם" הנוכחי שלי עוסק בניתוח השפעת ציפיות המנהלים ותפיסתם את רמת אי הוודאות על מבנה העלויות של החברה. לצורך כך אנו מנתחים את החלק המילולי הקיים בדוח הדירטוריון בדוחות הכספיים ומסיקים מכך לגבי אופטימיות המנהלים ורמת אי הוודאות הנשקפת להערכתם לחברה. לאחר מכן, אנחנו בודקים האם וכיצד ציפיות ואי וודאות משפיעים על החלטות בדבר חלוקת משאבים ומבנה העלויות. באחד המחקרים התוצאות האמפיריות מצביעות על כך שככל שרמת אי הוודאות הנשקפת לחברה להערכת המנהלים עולה, כך המנהלים יבחרו מבנה עלויות גמיש יותר. יחד עם זאת, כאשר הביקוש יורד, אי וודאות גבוהה יותר אינה מובילה למבנה עלויות גמיש יותר ואף יכולה להוביל למבנה עלויות גמיש פחות. יתרה מכך, כאשר לחברה יש עודף משאבים לאי וודאות אין כל השפעה על גמישות מבנה העלויות. המחקר מספק תימוכין אמפיריים לטיעון התיאורטי הקיים בספרות הכלכלית שאי וודאות משפיעה על מבנה העלויות, ומצביע על כך שגורמים כלכליים נוספים צריכים להילקח בחשבון כאשר מנתחים את השפעת אי הוודאות על מבנה העלויות.  

 

 

ד"ר צחי ורסנו

מרצה, רו"ח

תחומי מחקר:  

Economic role of information in the business environment, disclosure decisions of managers, accounting regulation, and agency theory. His recent research focuses on the strategic disclosure of information by managers, the costs and benefits of regulating disclosure, and the optimal design of incentive contracts and organizational structures.

 

אחת הנושאים הבסיסיים בחשבונאות שמושכים עניין של לא מעט חוקרים בתחום המחקר שלי הוא הבנת התפקיד של הרגולציה החשבונאית, מדוע היא נחוצה בהינתן העובדה שכוחות השוק יכולים להביא חברות לדווח באופן וולנטרי, מדוע הרגולציה היא אחידה לכל החברות, וכיצד יש לקבוע את כללי החשבונאות כך שיתאימו בצורה אופטימלית לתנאי הסביבה המשתנה.

 

ד"ר שי לוי

מרצה, משפטן

תחומי מחקר: חוקר את ההשפעה של דיווח כספי על מחירי מניות, יעילות ונזילות שוק ההון, ומלמד ניתוח דוחות כספיים ודיווח פיננסי

 

המחקר אחרון שלי מתמקד בהשפעה שיש לתקיפות סייבר על מחירי מניות של החברות המותקפות. מחקרים קודמים מצאו שתקיפות סייבר אינן משפיעות בצורה מהותית על מחיר המניה של החברה המותקפת. מחקרים אלה לא לקחו בחשבון שחלק מתקיפות הסייבר אינן מדווחות על ידי החברות המותקפות, ותיאורטית צפוי שההתקפות הקשות יותר לא ידווחו. אנו אוספים מידע על תקיפות סייבר שלא דווחו על ידי החברה המותקפת אלא על ידי גורמים חיצוניים אחרים ומראים שבמקרים כאלה שוק המניות מגיב בצורה שלילית ביותר ומחיר המניה של החברה המותקפת יורד בצורה משמעותית.

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>