אסטרטגיה תפעולית
המחקר במחלקה מבוצע באמצעות כלים כמותיים כמו חקר ביצועים, כלכלה ותורת המשחקים, סטטיסטיקה ואקונומטריקה. מטבען של שאלות המחקר בתחום האסטרטגיה התפעולית, מרבית המחקר בו עוסקים חברי הסגל הינו בעל אופי רב-תחומי ו/או מתמקד במערכות החוצות את גבולות הארגון הבודד. להלן פירוט מייצג של תחומי העניין של חברי הסגל במחלקה.
אחד הנושאים הבולטים באסטרטגיה תפעולית הוא ניהול שרשראות אספקה, המוגדר כניהול התהליכים הקריטיים ליצירת ערך, לאורך הארגונים השותפים בתכנון מוצרים, יצירתם, הבאתם לשווקים, מתן תמיכה ושירות, ועוד. היות ומטבען, שרשראות אספקה מנוהלות על ידי מחלקות וארגונים שונים, ניהולן האפקטיבי והיעיל דורש מנגנונים לתיאום והעברת מידע. לדוגמא, במחלקה נעשה מחקר על בניית תמריצים להשקעה במערכות חיזוי, שיתוף מידע בין חברות בשרשראות-אספקה, היבטים סביבתיים בניהול שרשרות אספקה, כלכלת מערכות-מידע ותורת החוזים.
אחד הנושאים הבין-תחומיים באסטרטגיה תפעולית, הנקרא REVENUE MANAGEMENT, עוסק בניהול המאוחד של משאבים והמחרה ככלי אפקטיבי להתאמת היצע וביקוש לצורך מיקסום רווחים. הדוגמא הקלאסית לתעשייה המשתמשת בכלי זה היא חברות התעופה, אשר באופן דינאמי משנות את המחירים המוצעים לטיסות כתלות בזמן, בכמות המושבים הנותרים במטוס, ועוד. אך למערכות מהסוג הנ"ל ישנם יישומים בענפי המלונאות, השכרות רכב, שירותים לוגיסטיים, ומכירת מוצרי אופנה. לדוגמא, במחלקה נעשה מחקר העוסק בערך הלמידה (על הביקוש) במערכות המחרה דינאמיות, ובאפקט של התנהגות צרכנים על האפקטיביות של מערכות מסוג זה.
אחד הכשלים בתפעול שרשראות אספקה או מערכות שרות הוא חוסר שיתוף פעולה מלא בין היחידות השונות המרכיבות את השרשרת. שיתוף הפעולה יכול להתבטא בהעברת אינפורמציה, העברת מלאי או תאום מדיניות בין היחידות השונות בשרשרת. דוגמא לכך היא העברת סחורה בין קמעונאיים באותה הרשת כאשר לחלקם יש מלאי ולחלקם מחסור. העברת המלאי מאפשרת את הגדלת המכירות. אחת הדיסציפלינות המקובלות להבנת ההשפעה של שיתוף פעולה על המערכת כולה ועל כל יחידה נפרדת במערכת היא תורת המשחקים השיתופיים אשר מסייעת בחקר המדיניות האופטימלית ובהקצאת עלויות או רווחים בצורה הוגנת בין היחידות השונות וזאת על מנת לשמר את יציבות השרשרת.
לאור ההכרה הציבורית הרחבה בחשיבות השמירה על איכות הסביבה והצורך באינטגרציה של נושאי הקיימות בניהול חברות, המחקר באסטרטגיה תפעולית עוסק גם בממשק בין אקולוגיה תעשייתית ותפעול תוך התמקדות בתהליך קבלת ההחלטות העושה שימוש במדידת הביצועים הכלכליים וההשפעה הסביבתית של מערכות ומוצרים. במגוון הנושאים בתחום זה כלולים: סוף מחזור החיים של מוצרים ובמיוחד איסוף וטיפול בפסולת אלקטרונית, השפעות סביבתיות של חדירת מכוניות חשמליות לשוק ותחליפי אנרגיה לדלקים, משמעות סביבתית וכלכלית של מעבר לכלכלה שיתופית, ניהול שרשראות אספקה ירוקות, התייעלות אנרגטית, ושימוש בכלים כגון Life Cycle Assessment בקבלת החלטות עסקיות.
מכוני מחקר בפקולטה ומחוץ לפקולטה- המכון למחקר עסקים, בוריס מינץ במדיניות ציבורית