דבר הדקאן

סטודנטים, בוגרים וחברי סגל יקרים,

מאז הקמתה, ב-1965, נחשבת הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל אביב לביה”ס המוביל למנהל עסקים בישראל. מדי שנה לומדים בפקולטה אלפי סטודנטים ומלמדים וחוקרים בה עשרות חברי סגל מחקרי בכיר ואליהם נוספים יותר מ- 250 מרצים חיצונים. יחד אנחנו מכסים את מגוון התחומים והנושאים העכשוויים בתחום הניהול, חוקרים בקצה גבול המחקר בתחום, ונותנים לתלמידינו את הידע והכלים הניהוליים העדכניים ביותר.

הפקולטה חרטה על דגלה להצטיין בהרחבת גבולות הידע והמחקר בעולם הניהול, בדגש על תחומים בהם לתעשייה הישראלית חוזקה בינלאומית, לצד הקניית ערכים של יזמות, חדשנות, אחריות חברתית ולמידה איכותית ועדכנית לאורך החיים המכוונת לפיתוח האישי, הערכי, המקצועי והאקדמי בראיה גלובלית ורב תחומית של תלמידי הפקולטה.

לצד ליבת ידע עדכנית בתחומים המסורתיים בניהול כגון שיווק, מימון וחשבונאות, אנו מעניקים לתלמידינו את הידע במגוון התחומים העכשוויים ביותר בעולם העסקים, כמו Cybersecurity, Fintech, יזמות, BIG DATA, שיווק דיגיטלי, אסטרטגיה ועוד. פיתחנו במשך השנים, בעזרת אסטרטגיה ואיכות הוראה מצויינת, יכולת לנתב את הסטודנטים שלנו אל עולם הקריירה, כך שיהיו רלוונטיים לשוק התעסוקה ברגע שיצאו משערי הפקולטה, וימצו את הפוטנציאל הגלום בהם. החממה אותה ייצרנו וטיפחנו, מפתחת ומעצימה את היכולות איתן מגיעים הסטודנטים שלנו, ומסייעת ברכישת ארגז כלים ניהולי שיאפשר לסטודנטים להתמודד עם אתגרים, מציאות משתנה, צרכים משתנים וצורך ביצירתיות ופתרון בעיות מורכבות.

הצלחתנו המתמשכת יצרה את רשת הבוגרים הענפה שלנו, המונה מעל ל-30,000 בוגרים התופסים עמדות מפתח בכל שדרות הניהול בישראל ובעולם, בסקטורים שונים ומגוונים. אלו, יוצרים רשת נטוורקינג רחבה ויוצאת דופן, הן בין הסטודנטים והן בין הסגל האקדמי לבוגרים, אשר שומרים על קשר שנים רבות לאחר הלימודים. גם אחד-עשר מועדוני הסטודנטים שלנו בפקולטה, מהווים חלק מאותה רשת ליצירת קשרים, לטיפוח מיזמים ולהתנסויות עסקיות. בין המועדונים ניתן למצוא את מועדון הCybersecurity, מועדון Business Data Science, מועדון שוק ההון, מועדון האסטרטגיה, מועדון הנדל"ן, מועדון היזמות ועוד.

הקשר שלנו עם בוגרינו ושלהם אתנו, הוא כזה המאפשר לכולנו להיעזר אחד בשני לצרכים השונים במהלך החיים, ואנו שמחים להיות פונקציה מרכזית בחייהם גם שנים רבות לאחר סיום הלימודים, בעולם גלובלי המשתנה במהירות לנגד עינינו.

לא בכדי מדורגת הפקולטה, שנה אחר שנה, בצמרת בתי הספר לניהול בעולם, ותכניות ה-MBA שלנו ממוקמות במקום ה-13 בעולם בהצמחת יזמים שגייסו הון למיזמים שלהם. אנו שואפים כל הזמן להתקדם, מטרתנו היא להוביל ברמה הבינלאומית במחקר והוראה, תוך שילוב הערכים של חברה, סביבה, קהילתיות, חדשנות ומצוינות, ולהתבסס בין האוניברסיטאות המובילות בעולם במחקר ובדירוג תכניות ה-MBA.

קולר היא קהילה שהצעד הראשון בה מתחיל בתחילת הלימודים – אבל היא הולכת יד ביד עם בוגרינו לכל החיים.

אני מזמין אתכם לעמוד איתי בקשר שוטף, להעלות רעיונות, לתת משובים ולסייע לי ולצוות הפקולטה להמשיך בדרך הנפלאה בה אנו צועדים.

פרופ' דן עמירם
דקאן הפקולטה