מועדון הדיבייט העסקי - TED העולמי מגיע לפקולטה לניהול

תקציר

מועדון הדיבייט העסקי הינו מועדון דיבייט ייחודי המיועד לאנשי עסקים ומנהלים בעלי רקעים והתמחויות שונות כמשפט, הנדסה וכלכלה, המופעל במסגרת ארגון הבוגרים של הפקולטה זו השנה השביעית. פעילות המועדון תתקיים לרוב אחת לשבועיים לאורך סמסטר א' של שנת הלימודים תשע"ו, החל מהתאריך 19.11.15. לפניכם המידע המלא אודות המועדון וכן תכנית המפגשים של הסמסטר הקרוב. הנכם מוזמנים להירשם באמצעות הקישור שבסוף עמוד זה.

לחצו כאן לצפייה בתמונות מהמפגשים.

רקע

מזה 6 שנות פעילות מקבל המועדון לשורותיו עשרות מבוגרי הפקולטה ועמיתיהם, מנהלים, יזמים, עורכי-דין, מהנדסים וכלכלנים מתחומי המשק השונים, שמשא ומתן, הצגת נושא וניתוח עסקאות הם לחם יומם, (לחצו כאן לקריאת הכתבה).

המועדון נועד לאפשר לכם הבוגרים לפתח את יכולות השכנוע שלכם ואת כישוריכם הרטוריים, באופן שישרת אתכם מקצועית ואישית. כבשנה שעברה, כשלושה מקומות יישמרו לאישים אשר הופנו אלינו על-ידי בוגר/ת ואשר להם רקע ניהולי / יזמי מתאים.

מטרת העל של המועדון הינה משולבת: הקניית כלים ומיומנויות מתחום הדיבייט האקדמי התחרותי, לצד הקניית היכולת להטמיע ולשלב כלים אלו וכלי אלתור תקשורתיים נוספים בסביבה העסקית בה פועלים חבריו.

ייחודיות

יחודיות המועדון באה לידי ביטוי ב-3 היבטים מרכזיים:
 מקצועיות- בכל סמסטר מנחים מקצועיים שהם הטובים בתחומם, תחום הדיבייט והרטוריקה ותחום העסקים, התקשורת ובאלתור, מנחים את חברי המועדון תוך שהם מעניקים להם כלים וזוויות ראייה משלימות.

הפרייה ולימוד הדדי- חברי המועדון הם בכירים שמלבד הלמידה מהמנחים המקצועיים מלמדים בעצמם זה את זה ומעניקים משובים מקצועיים מהידע הרב שצברו לאורך השנים בתחום עיסוקם.

המשכיות- במועדון, לצד חברים חדשים המצטרפים אליו מדי שנה, חברים ותיקים, חלקם הצטרפו לשורותיו מיומו הראשון. כך, בין-היתר, זוכים חברי המועדון הוותיקים להיחשף לנקודות מבט מקצועיות וחדשות וחברי המועדון החדשים זוכים לתרגל את הכלים הנלמדים גם באמצעות חברי המועדון הוותיקים.

המנחים

הסמסטר, בעוד את תפקיד ההנחיה העסקית והתקשורתית תמלא היועצת והמאמנת הרשמית של TED העולמי, אביגיל טננבאום, את תפקיד מנחי הדיבייט והרטוריקה של המועדון ימלאו אלוף העולם בדיבייט לאוניברסיטאות לשנת 2010, יוני כהן-אידוב, ואלוף העולם בדיבייט לאוניברסיטאות לשנת 2011, מאיר ירום, המתמחים בתחום הדיבייט האקדמי התחרותי.

אביגיל טננבאום
לאחר מספר תפקידי ייעוץ וניהול בכירים בחברות עסקיות וארגונים ללא מטרת רווח, הקימה טננבאום את חברת Virtuozo לצד מייקל וייטס.

במסגרת זו הפכה למאמנת הנואמים הרשמית של TED העולמי. טננבאום וחברתה יעצו לאורך השנים ליותר מ-35 דוברים מרחבי העולם אשר הוזמנו להרצות במסגרת זו, ביניהם יורגוס פפנדראו, ראש ממשלת יוון לשעבר.

לאביגיל תואר ראשון בתיאטרון מאוניברסיטת תל-אביב, תואר שני בתקשורת מאוניברסיטת בר-אילן ותואר שני, MBA, מבית הספר למנהל עסקים של אוניברסיטת קולומביה.

בין לקוחותיה: TED העולמי, גוגל, מיקרוסופט, טבע, מובילאיי, ג'ונסון אנד ג'ונסון, מריל לינץ', אדמה, CERN - הארגון האירופאי למחקר גרעיני - המרכז לחקר חלקיקים בשוויץ, נסטלה, בית הספר קנדי לממשל, אוניברסיטת הרווארד, בבית הספר לניהול של מוסקבה - סקולקובו, בית הספר למנהל עסקים IMD שבלוזאן, שוויץ, המרכז הרפואי הדסה וקבוצת שטראוס.

יוני כהן-אידוב ומאיר ירום
כהן-אידוב הוא אלוף העולם בדיבייט לאוניברסיטאות לשנת 2010 ושופט בכיר באליפויות ארציות ובינלאומיות. ירום הוא אלוף העולם בדיבייט לאוניברסיטאות לשנת 2011 ושופט בכיר אף הוא.

כהן-אידוב וירום הובילו קבוצותיהם להישגים בתחרויות ארציות ועולמיות. טרם זכה כהן-אידוב בתואר אלוף העולם בדיבייטינג לאוניברסיטאות לשנת 2010, (לחצו כאן לצפייה בנאום הסופי), דורג כדובר מצטיין וכסגן אלוף אירופה בדיבייט לשנת 2009 וכדובר מצטיין באליפות ישראל פעמיים ברציפות, (שנת 2008 ושנת 2009). מלבד הזכייה בתואר אלוף העולם בדיבייטינג לאוניברסיטאות לשנת 2011, בין-היתר זכה ירום באליפות הארץ לשנת 2011 ובתחרות ה'אינגליש אופן' 2012 ואף דורג בה כדובר מצטיין.

כהן-אידוב ומאיר ירום יאמנו את מועדון הדיבייט העסקי זו השנה השישית, לצד אלופי עולם ואלופי ארץ נוספים אותם אימן יוני לאורך השנים בדרך לזכייתם.

בין לקוחותיהםידיעות אחרונות, אינטל, משרד ראש הממשלה, משרד החוץ ומספר משגרירויות ישראל בארה"ב, משרד החינוך, עיריית חיפה, עיריית ראשון לציון, עיריית רעננה, עיריית רמת-השרון, MICRON והמרכז הישראלי להעצמת האזרח.

תכנית המפגשים

תכנית המפגשים לסמסטר הקרוב אשר ייפתח כאמור בתאריך 19.11.15, כוללת 9 מפגשים רשמיים. המפגשים יתקיימו מדי שבועיים, בימי חמישי, למשך שלוש שעות אקדמיות, החל מהשעה 18:00. בנוסף למפגשים אלו יתקיימו 3-4 מפגשי תרגול מקצועיים נוספים אליהם יוכלו חברי המועדון להגיע.

לחצו כאן לבחינת תכנית המפגשים לסמסטר הקרוב.

19 בנובמבר 2015, 18:00