מכון אורנג'-סמינר משותף

משלמים עבור תוכן או עבור קהילה?

16 ביוני 2015, 16:00
חדר 303

משלמים עבור תוכן או עבור קהילה?

הקשר בין התנהגות חברתית לנכונות לשלם באתרי תוכן

מרצה: ליאור זלמנסון

הפקולטה לניהולאוניברסיטת  תל-אביב

האירוע יתקיים ביום שלישי, ה-16.6, בשעה 16:00.

בפקולטה לניהול, אוניברסיטת ת"א, בניין רקנאטי, חדר 303

האתגר בפני יוצרי ומפיצי תוכן (חדשות, מוסיקה, וידאו) הינו גדול מאי פעם. מגוון היצירה וערוצי התוכן עצום ויכולת הריכוז של הצופים מצומצמת. ההשקעה בתוכן דורשת משאבים רבים ואילו מקורות המימון במקרים רבים אינם ברורים. ההרצאה תתמקד בשתי תמורות שחלו באתרים לנוכח אתגרים אלו: הראשונה- הוספת אלמנטים חברתיים המייצרים אינטראקציה בין המשתמשים באתר והשנייה היא מעבר למודל המבוסס על תשלום מהגולשים (paywall, freemium). בהרצאה יסקרו מחקרים אמפיריים מבוססי נתונים, וכן ניסויים המתבצעים כיום. הללו בוחנים כיצד הפעלת הצופים וכינון קהילה חברתית , משנים את מחויבות המשתמשים וכן את נכונותם לשלם באתרי התוכן.

על המרצה:
ליאור זלמנסון הוא בעל תואר שני (M.Sc.) במדעי הניהול – ניהול טכנולוגיה ומערכות מידע. מרצה בפקולטה לניהול, באוניברסיטת תל אביב . הוא כותב בימים אלו את עבודת הדוקטורט בהנחיית פרופ'  גל אסטרייכר-זינגר. עבודתו כבר זכתה בפרסים ומלגות בארץ ובעולם.

ההשתתפות באירוע הינה ללא עלות, אך מספר המקומות מוגבל. יש להירשם מראש:

באמצעות טופס הרשמה:  http://bit.ly/1dxlXBW   או באמצעות דוא"ל:  niis@post.tau.ac.il