יזמים צעירים

תכנית "עושים עסקים" של ארגון "יזמים צעירים" בהנחיית סטודנטים מהפקולטה לניהול, מביאה את עולם העסקים אל בני הנוער ומאפשרת להם "לשחק במגרש של הגדולים". לפקולטה שיתוף פעולה הדוק עם ארגון "יזמים צעירים", במסגרתו היא מעורבת בפעילות חינוכית לחשיפת בני נוער לתכנים עסקיים

תכנית "עושים עסקים" היא תכנית הדגל של ארגון יזמים צעירים, מיסודו של לאומי, המשתייך לארגון עולמי הפועל למעלה מ-20 שנה ביותר ממאה מדינות. מדובר בתכנית חינוכית הפועלת בחטיבות הביניים ובבתי הספר התיכוניים ומציעה לתלמידים הזדמנות להתנסות ב'חוויה יזמית' ראשונה: הרצת מיזם  עסקי משלהם.

במשך שנה שלמה מעורבים התלמידים בהקמת חברה, בפיתוח, בייצור ובשיווק מוצר, על כל המשתמע. אל הנבחרות שהתגבשו בבתי הספר, מצטרפים סטודנטים למנהל עסקים לתואר שני ו/או אנשי עסקים המספקים ליווי והנחייה עסקית לאורך השנה כולה, במפגשים קבועים אחת לשבוע ובפעילויות מיוחדות.

חשוב לציין, שהסטודנטים והמנחים העסקיים המשתתפים בתכנית עושים זאת בהתנדבות.

מדי שנה נפתחות כ-200 קבוצות של "עושים עסקים" ברחבי הארץ. הקבוצות נדרשות לקבל החלטות, לקחת אחריות, לעסוק בסוגיות של אתיקה, לגלות יצירתיות, בגרות ומנהיגות.

במהלך השנה התלמידים משתתפים במגוון אירועים, ביניהם ירידים ותחרויות בארץ ובחו"ל. הקבוצות המנצחות בתחרויות האזוריות עולות לתחרות הארצית והמנצחים בתחרות הארצית מייצגים את ישראל בתחרות האירופית מול עשרות נבחרות ממדינות שונות.
הפקולטה רואה בתכנית חשיבות רבה ומאמינה כי יש לה משמעות חינוכית-ערכית, עם ערך מוסף: היא מספקת לסטודנטים הזדמנות להתנסות בפועל בכלים הניהוליים אותם הם לומדים.

גולת הכותרת של שיתוף הפעולה בין הפקולטה ל'יזמים הצעירים' היא יום המיומנויות השנתי המתקיים בפקולטה, במטרה לאפשר לתלמידים המשתתפים בתכנית לרכוש מיומנויות וכלים עסקיים. במסגרת יום המיומנויות מארחת הפקולטה כ-300 תלמידים מבתי ספר שונים באזור המרכז ליום מרוכז במהלכו הם משתתפים בסדנאות שונות בנושאים: ניהול, פיתוח, שיווק ועוד. הם נפגשים עם יזמים ועם אנשי עסקים.

יום המיומנויות הוא דוגמה לחיבור בין האקדמיה לעולם העסקי: חוקרי הפקולטה משתפים את תלמידי התיכון בגוון היזמי של העשייה האקדמית ("איך מחקר נולד") ובתרומתה הפרקטית לעסקים, ומספקים להם חלון הצצה לקשת תחומי המחקר בתחום הניהול: שיווק, אסטרטגיה, התנהגות ארגונית, טכנולוגיה ומערכות מידע.

בשנים האחרונות, זכו הקבוצות שהובילו הסטודנטים של רקנאטי להצלחה משמעותית והגיעו למקומות הראשונים בתחרויות. הסטודנטים מדווחים על עניין וסיפוק עצומים בעבודה עם בני הנוער.

גם אתם יכולים לקחת חלק בטיפוח המנהיגות העסקית של המחר.

להצטרפות לפעילות, ניתן לפנות לרכזת איזור המרכז - מעיין קנפו

או לרכזת האחראית על שיתוף הפעולה עם הארגון מטעם הפקולטה