שאלות ותשובות

הרחב הכל
מתי מתחילים הלימודים?

סמסטר א' תשפ"ד (אוקטובר 2023).

למי מיועד המסלול?

התכנית מיועדת לסטודנטים לתואר ראשון, שרוצים ללמוד ניהול, בשילוב עם מקצוע נוסף.

סטודנטים עם משיכה לתחומים כמותיים שמעוניינים להשתלב במוסדות פיננסיים בכלל, ובחברות ביטוח/קרנות פנסיה בפרט.

למי מתאים ללמוד אקטואריה?

לסטודנטים שהתחום הכמותי חזק אצלם (מתמטיקה, סטטיסטיקה) ומעוניינים להשתלב כאקטוארים וכמנהלים  במוסדות פיננסיים בכלל, ובחברות ביטוח/קרנות פנסיה בפרט.
סטודנטים שמחפשים אתגרים ואינם חוששים מהם. סטודנטים שמתעניינים  בדרך האופטימלית לנהל סיכונים ולקבל את ההחלטות העסקיות הנכונות, שמתעניינים איך אפשר לחזות הצלחה של מוצר ואיך לוקחים מוצר משלב הרעיון לשלב המעשה. כאלו שהחלום שלהם הוא להצליח בעולם העסקים החדש, המתקדם והגלובלי תוך רכישת מקצוע ממשי, בינ"ל ושיש לו ביקוש גדול במשק הישראלי.

מה משך הלימודים?

שלוש שנים.

איפה מתקיימים הללימודים?

הלימודים מתקיימים בפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב. הפקולטה היא המוסד המוביל בישראל במחקר והוראה בתחום הניהול ונמנית בין בתי הספר למנהל עסקים המובילים בעולם במגוון רחב של מדדים, לרבות היקפו ואיכותו של המחקר האקדמי והישגיה בהצמחת יזמים.

מיקומה של הפקולטה בתל אביב, ליבת הסטארט-אפ בישראל, מעניקה לה את אווירת התעוזה והיצירתיות של עולם הניהול העכשווי לצד נגישות גלובלית ורובד בינלאומי בולט.

הפקולטה מקיימת דיאלוג רציף עם העולם העסקי בארץ ובחו"ל ומציעה תכניות לימודים והעשרה לבוגריה כמו גם למנהלים מובילים בתחומי ניהול רבים ומגוונים, תוך מתן שירות אישי ואיכותי לכל אחד ואחת מתלמידיה.

מה נותן לי המסלול?

תכנית הלימודים בחוג לניהול משלבת מסגרות חשיבה שיתנו לך את השילוב האידיאלי בין ידע טכני, הבנה ניהולית, וניסיון מעשי. המטרה היא להעניק ידע רחב ומיומנויות חשובות בכל תחומי הניהול - אסטרטגיה, קבלת החלטות, אקטואריה, כספים, שיווק, התנהגות ארגונית, תפעול ועוד, ובכך להכין את הסטודנטים והסטודנטיות לעולם האמיתי, בו הם יצטרכו להתמודד עם אתגרי הניהול המתחדשים ולהוכיח עצמם.

מנהל צריך לדעת לקבל החלטות שקשורות לכל יחידה בארגון, לשקול סיכונים אל מול יתרונות, להיות אדפטיבי בעל יכולת להוביל שינויים ארגוניים בזמן אמת, ולהיות עירני לעולם ולטכנולוגיה המשתנים סביבו. חברות וארגונים היום מחפשים מנהלים בעלי ידע מעמיק ומגוון במימון, בשיווק, באסטרטגיה, בהתנהגות ארגונית, בניתוח דאטה ובמערכות מידע.

מקצוע זה, בשילוב מקצוע האקטואריה, הוא מתכונת להצלחה!

מעבר לכל מה שנותן התואר בניהול מסלול האקטאריה מעניק פטור מששת מקצועות הליבה הבסיסיים של המכון הבריטי לאקטואריה. פטורים אלו, בתוספת נסיון תעסוקתי של 3 שנים מזכים אתכם במעמד של אנליסט אקטוארי באגודת האקטוארים הישאלית ומאפשרים לכם להתקדם במסלול ההסמכה עד להשגת היעד של אקטואר בכיר באגודת האקטוארים בישראל (F.IL.A.A).

האם בסיום הלימודים תהיה לי עבודה כאקטואר?

בישראל אקטוארים פעילים בעיקר בחברות ביטוח וקרנות פנסיה. הם מתמחים בעיקר בתחומים ביטוח חיים, ביטוח בריאות, ביטוח כללי ופנסיות. בנוסף מתעסקים אקטוארים בניהול סיכונים והשקעות, בגופים אלו ובגופים אחרים שנדרשות להם הערכות לטווח הארוך.

בישראל קיים מחסור משמעותי באקטוארים: שיעור האקטוארים בישראל נמוך משמעותית משיעורם במדינות מערביות (שיעור האקטארים בישראל נמוך פי 10 מאשר בארה"ב ופי 20 מאשר באנגליה.

תכנית הלימודים משלבת אקטוארים מהענף וחושפת את הסטודנטים לתעשיה ואת התעשיה לסטודנטים. לבוגרי המסלול תהיה תעסוקה במקצוע ובענף.

מה זה בכלל אקטואריה?

אקטואריה היא מדע המשתמש בטכניקות מתמטיות לפתרון בעיות כלכליות וחברתיות, בהן משולבים מצבים של אי וודאות.

מה עושה אקטואר?

אקטוארים פותרים בעיות תוך שימוש בכישורים וכלים מתמטיים ומדידת ההסתברות והסיכון של אירועים עתידיים. מיומנויות אלו משמשות אותם על מנת לחזות את ההשפעה הפיננסית של אירועים אלה על עסקים ולקוחות.

עסקים וממשלות הופכים תלויים יותר ויותר בכישוריהם של אקטוארים ואנליסטים, לשם מידול העתיד. ככל שקצב השינויים בעולם גדל, מומחיות בניהול הסיכונים יכולה לעזור לעסקים לנווט בסביבה המתפתחת. מציאות זו מהווה כר נרחב למחקר מדעי ויישומי בהווה ובעתיד.

מתעניינים במסלול ללימודי אקטואריה?

To prevent automated spam submissions leave this field empty.