מנהל טוב יודע לצאת מדי פעם לטיול קצר מחוץ לאזורי הנוחות

"אם יוצאים מגיעים למקומות נפלאים!" כתב תאודור סוס גייזל, הידוע יותר בשם ד"ר סוס, באחד מספריו הנהדרים, ואם תשאלו את רוני אלגביש, מנהל הדיגיטל ותקשורת של  חברת Nestle Nespresso, המסע שאליו הוא יצא במסגרת תכנית המנהלים של רקנאטי, אכן לקח אותו כמנהל למקום נפלא שכזה.

רוני אלגביש בטקס הענקת תארים

התכנית היתה עבורי מצד אחד, מסע שמורכב מרצף של חוויות; ומצד שני היא אינטנסיבית. זה לא ‘walk in the park’ במיוחד בשלביה הראשונים" מספר רוני אלגביש - CDO, מנהל דיגיטל, מדיה ותקשורת בחברת Nestle Nespresso, שסיים לאחרונה את תכנית המנהלים - Executive MBA של רקנאטי.

 

"שפה ואתגר משותפים עם מנהלים בכירים"

לשאלה למה דווקא תכנית המנהלים של רקנאטי, ענה אלגביש "בחרתי בתכנית משום שמצאתי שהיא היחידה שמאפשרת למידה לצד מנהלים בכירים בפועל כמוני, שאמצא איתם שפה ואתגר משותפים. מעבר לזה, מבנה התכנית אפשר לי להמשיך ולתפקד מקצועית בצורה מיטבית ואף ליישם בחברה שבה אני עובד, כבר מיום הלימודים הראשון, תובנות מתוך התכנית".

 

"קיבלתי פידבק שיש צמיחה כבר במהלך הלימודים"

למעשה, אומר אלגביש "אם מתבוננים בתכנית בציר הזמן, גרף הצמיחה מתחיל כבר מהרגע הראשון", כך למשל, אלגביש מספר איך בקורס 'מנהיגות בניהול אנשים' בהנחיית ד"ר יובל קליש וד"ר יעל אלרז שפירא, "התבקשנו למלא שאלון שבודק איך אנחנו רואים את עצמנו, ובמקביל העברנו שאלון לאנשים בתוך הסביבה הארגונית שלנו, שבוחן איך רואים אותנו מבחוץ, ולמדנו איך לבנות תכנית אישית שמגשרת על הפערים האלו".

את הכלים יישם אלגביש ישירות בשטח. "זה חלק משינוי שמתחיל בזמן אמת", ולדבריו "בחברה שבה אני עובד יש תהליך של 360 מעלות במסגרתו בודקים בין השאר מה חושבים עלי כמנהל בארגון, ואיך מנהלים בארגון מתרשמים ממני. לשמחתי, קיבלתי פידבק חיובי שיש צמיחה ושינוי ניכרים כבר במהלך הלימודים".

 

"למדתי דברים שלא חשבתי שצריך לדעת על ניהול"

כששאלנו את אלגביש האם ואילו דברים חידשה לו התכנית,הוא ציין קודם כל כי מדובר ב "תכנית מפתיעה". לדבריו, "מצד אחד יש אינטראקציה ולמידה אישית, ופוגשים איזורי אי-נוחות, ומצד שני, מגלים איזורים שאנחנו טובים בהם, שפחות הכרנו. הריפלקציה הזו, היא אחת התרומות הגדולות".

לדבריו, בקורס 'סוגיות אסטרטגיות בניהול חברות' בהנחיית פרופ' משה צבירן, נתקלים הסטודנטים בדילמות ואתגרים של מנהלים באירגונים על ידי פירוק לגורמים של case studies מחברות אמיתיות בישראל ובעולם"תוך כדי התקדמות בתכנית כ"א מבין  באילו תחומים חסר לו ידע ובאילו מהקורסים נוכל להשלים את הידע הזה... למדתי דברים שלא חשבתי שצריך לדעת על ניהול שנחשפתי אליהם בתכנית, דברים שלא חשבתי שנמצאים בתחום הניהולי שלי".

 

רוני אלגביש וחברים לכיתה

 

"אל תרוצו לבד"

מה חשוב לדעת כשניגשים לתכנית כזאת, שאלנו את אלגביש, והוא ענה כי "כדי להפיק יותר מהתכנית צריך לבוא פתוח, ולהסכים להיחשף "בלי בושה". אלגביש מגיע, כפי שהוא עצמו מעיד, מסביבה תחרותית והישגית, ולדבריו "בתכנית צריך לעבוד יחד בצוות, ולמרות שאני אדם תחרותי, החלטתי להניח את זה בצד והתמקדתי בלעבוד יחד". ההמלצה שלו היא שלא תרוצו לבד: "לא רק כי זה לא כדאי אלא בעיקר משום שזה בלתי אפשרי".

לדבריו בכיתה נמצאים האנשים שהופכים את חווית הלימודים למהנה יותר, ומדובר בהרכב הטרוגני מבחינת תחומי עיסוק, גילאים, רקע מקצועי ומגדר, וההטרוגניות הזאת מאפשרת, במילותיו שלו "חשיפה לעושר של פרספקטיבות ופרקטיקות ניהוליות שבשיגרה מרביתנו לא זוכים להנות ממנה".

 

"הלימודים תרמו לארגון בו אני עובד"

שאלנו את אלגביש האם ואיך השתפרו היכולות הניהוליות שלו בעקבות הלימודים בתכנית, ועוד לפני שהספקנו להגיד "רובינזון קרוזו" אלגביש ענה "בהחלט כן".לדבריו "מערך השיקולים שעמו אני ניגש כיום לקבלת החלטות הוא רחב יותר וכולל אספקטים שבעבר לא ידעתי אם ואיך לשלבם בדיונים ובתהליכי אסטרטגיה וניהול, החל מכספים ותקצוב וכלה בניהול רך ובהשפעה ללא סמכות".

לדבריו של אלגביש, ניתן לומר כמכלול, שהלימודים שיפרו את כישורי המנהיגות והניהול האישיים שלו "ולכן תרמו לארגון בו אני עובד; פעם אחת כמנהל צוותים ישיר ומטריציוני שנדרש לא אחת ליצור השפעה שאינה נגזרת מהיררכיה, מסמכות או ממבנה ארגוני, ופעם שנייה כמנהל מקצועי בתחום השיווק, שנדרש לא פעם לקבל החלטות מהירות באחריות מלאה".

 

"מנהלים, ללא קשר למקומם על הגלובוס, מתלבטים באותן סוגיות"

מתוך החוויות הרבות והמגוונות שעבר אלגביש בתכנית, זכורה לו כמשמעותית במיוחד ההשתתפות בתכנית חילופי סטודנטים בפקולטה לניהול של אוניברסיטת UCLA בלוס אנג׳לס.לדבריו "התכנית היתה עבורי מפגש אינטנסיבי עם מנהלים ועם מרצים בקנה מידה בינלאומי. זו חוויה שנותנת פרופורציה ומאששת את מה שכבר ידוע: מנהלים, ללא קשר למקומם על הגלובוס, מתלבטים פעמים רבות באותן סוגיות ומתמודדים עם איזורי אי-נוחות דומים", ובידיעה הזאת, אומר אלגביש, ברגעי קבלת החלטות, "יש משהו מעצים ומאפשר".

 

רוני אלגביש עם סטודנטים מ- UCLA

 

"להכין את הקרקע לזינוק הבא בקריירה"

שאלנו את אלגביש למי היה ממליץ על התכנית, ולמה? גם הפעם אלגביש לא היסס לפני שנתן את תשובתו, "התכנית מיועדת בעיניי למנהלים מנוסים בדרג ביניים אשר מעוניינים להכין את הקרקע לזינוק הבא בקריירה שלהם, למי שיש לו אומץ לפגוש את המקומות שבהם הוא לא חזק, והוא מוכן להתמודד עם המקומות האלה כדי לשפר עמדות ובעיקר כדי לשפר את ההיכרות שלו עם עצמו".

 

"חוויה לימודית הוליסטית"

לדבריו של אלגביש התכנית אינה רק 'אירוע אקדמי' ולא נכון להסתכל עליה כך, אלא "מדובר במערך עוטף שכולל בתוכו גם את ההיכרויות האישיות, גם את ההתמודדויות הרגשיות עם העומס ואי הוודאות שהתכנית מייצרת וגם את המערך הלוגיסטי/אדמיניסטרטיבי שתומך בכל אחד ואחת מהמשתתפים לאורכה". המערך הכולל הזה הוא הדבר שלדעתו של אלגביש "התכנית מצטיינת בו, זה הסוד לחוויה הלימודית ההוליסטית, בכל הרמות שהיא מאפשרת" מסכם אלגביש, לא לפני שהוא נותן המלצה מכל הלב לסטודנטים העתידיים של התכנית "אל תמהרו, תיהנו מהתהליך ומהחוויה. נסו להשתהות קצת כדי ליהנות יותר. זו סיטואציה חד פעמית."

 

 

רוצים להכין את הקרקע לזינוק הבא בקריירה שלכם? מעזים לצאת מאזורי הנוחות שלכם ותוך כדי כך לעבור חוויה לימודית וחברתית משמעותית? למידע ופרטים נוספים על תכנית המנהלים - Executive MBA של רקנאטי, התקשרו >>

צור קשר

גודל קובץ מירבי: 2 MB
סיומות קובץ מותרות: pdf doc docx ppt pptx
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>