אודות

• חזון
  • רעיה שטראוס בן דרור
  • צוות המרכז

המרכז למחקר עסקים משפחתיים ע"ש רעיה שטראוס הוקם בפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל-אביב.

זהו המרכז הראשון בתחומו בארץ והוא הוקם בזכות תרומתה של גברת רעיה שטראוס בן דרור בסך חמישה מיליון דולר. המרכז משמש גוף אקדמי למחקר והוראה בתחום העסקים המשפחתיים בארץ ובעולם.

המרכז עוסק במחקר עדכני ובפיתוח ידע וכלים ייעודיים לניהול עסקים בבעלות משפחות, בהוראה ובהדרכה במסגרת אקדמית ללימודי התואר השני (ה-MBA) וכן במסגרות נוספות ליזמים, למנהלים ולמשפחות. בנוסף לכך, המרכז מקדם את בנייתו של מאגר ידע ונתונים על עסקים משפחתיים בישראל ובעולם וכן מקדם את הקמתו של מרכז בינלאומי לקידום קשרי משפחות-עסקים. המרכז פועל להקמת רשת בינ"ל של מרכזי עסקים משפחתיים וכן מבסס שיתופי פעולה עם ארגונים של עסקים משפחתיים בעולם.

לדברי פרופ' משה צבירן, דקאן הפקולטה לניהול, מרכז זה, הראשון בתחומו בארץ, מצטרף למרכזים דומים באוניברסיטאות מובילות בעולם וביניהן קלוג, הרווארד, וורטון ואינסיאד. ייעודו של המרכז לשמש מרכז מחקרי ולימודי בקנה מידה בינ"ל. פרופ'  צבירן מוסיף: "תחום העסקים המשפחתיים, הכולל מגוון רחב של חברות - מעסקים קטנים ועד לחברות גלובליות - מהווה נדבך משמעותי בתרומה לצמיחתה של הכלכלה הישראלית. המרכז החדש ירכז את העשייה הענפה בתחומי המחקר וההוראה במטרה לסייע בחיזוק מגזר זה לעודד יזמות וחדשנות וכן לתרום למקצוענות ומצוינות".

"לייצר שיח בין העולם האקדמי לעולם העסקי"

בטקס חתימת ההסכם, שנערך בערב ראש השנה, הודה פרופ' יוסף קלפטר, נשיא אוניברסיטת תל-אביב, לרעיה שטראוס על "פועלה ותרומתה הענפה לנושא שהינו בעל חשיבות כלכלית וערכית לליבת העסקים של החברה הישראלית". לדברי הנשיא "מטרתנו היא לייצר שיח פעיל בין העולם האקדמי לעולם העסקי, ובכך לקדם משמעותית את נושא העסקים המשפחתיים".

בטקס החתימה של ההסכם השתתפו פרופ' יוסף קלפטר, נשיא אוניברסיטת תל-אביב, הגב' רעיה שטראוס, פרופ' משה צבירן והמנהלים המשותפים של המרכז -  פרופ' דן וייס, חבר סגל הפקולטה לניהול באוניברסיטת תל-אביב, חוקר ומרצה בתחום העסקים המשפחתיים, וד"ר נאווה מיכאל-צברי, מומחית בתחום חקר העסקים המשפחתיים, שסיימה את הדוקטורט הראשון בתחום זה בישראל.