2016 SICC - הזוכה בתחרות השנתית הבינ"ל לניתוח אירוע אסטרטגי היא הקבוצה מביה"ס למנהל עסקים Rotman מקנדה

שמונה בתי ספר מובילים למנהל עסקים מחו"ל ומישראל לקחו חלק בתחרות Sofaer השנתית הבינ"ל לניתוח אירוע אסטרטגי, של מכון אלי הורביץ. הקבוצה המנצחת זכתה בפרס The Barton M.Biggs Awaard בסך עשרת אלפים דולר.

תחרות ה SICC היא תחרות שנתית בינלאומית לניתוח אירוע אסטרטגי של חברה ישראלית מובילה, הנערכת זו השנה השתיים עשרה.

האירוע נכתב השנה על חברת FORESIGHT , חברה ישראלית המפתחת טכנולוגיה פורצת דרך לתחום החם של מערכות סיוע והתראה לנהג, בדרך לפתרון לרכב אוטונומי. החברה בראשותו של המנכ"ל חיים סיבוני, פועלת מדימונה ונסחרת בבורסה הישראלית.

צוות השיפוט בתחרות מורכב מאנשי עסקים בכירים וחוקרים בתחום מנהל עסקים מישראל ומאוניברסיטאות המובילות בחו"ל, המלווים את המשלחות המגיעות לישראל. על שופטי שלב הגמר בתחרות נמנים: יאיר סרוסי, יו"ר בנק הפועלים ויו"ר מכון הורביץ, חיים הורביץ, מנכ"ל קרן ההשקעות CHealth, רוית ברניב, לשעבר יו"ר תנובה ויו"ר שיכון ובינוי ומייקל סופר, נציג משפחת התורמים.

אודי אהרוני וד"ר רוית מיתר, מנהלי מכון הורביץ ציינו כי תחרות זו נותנת אפשרות ייחודית לסטודנטים מצטיינים  לתואר שני (MBA) במנהל עסקים, מאוניברסיטאות מובילות בעולם ובארץ, להציג את יכולותיהם בניתוח אירוע אסטרטגי אמיתי. המנופים שהם מגבשים לצמיחת החברות, הם מקוריים ומשקפים חשיבה אחרת. החברות, הלוקחות חלק באירוע זה מידי שנה, בוחנות זאת לעומק ואף מיישמות חלק מההצעות.

בתחרות השנה התמודדו שמונה קבוצות של בתי ספר מובילים למנהל עסקים מאוניברסיטאות בעולם ובישראל. על בתי הספר אשר השתתפו בתחרות, נמנתה מארחת התחרות הפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב וכן בתי הספר למנהל עסקים:

1. Cambridge אנגליה
  2. Copenhagen דנמרק
  3. Cologne גרמניה
  4. HKUST הונג קונג
  5. Peking סין
  6. Rady סן דייגו, ארה"ב
  7. Rotman קנדה

הקבוצה המנצחת  - Rotman קנדה - זכתה בפרס The Barton M.Biggs Awaard בסך עשרת אלפים דולר, שהוענק על ידי מייקל סופר - נציג משפחת התורמים.

לדברי פרופ' משה צבירן, דיקאן הפקולטה לניהול ע"ש קולר באונ ת"א  "תחרות סופר היא חלק מהפעילות הבינ"ל הענפה שלנו בפקולטה, וכחלק משיתוף הפעולה האקדמי עם בתי הספר המובילים למנהל עסקים בתחומי המחקר, ההוראה וחילופי סטודנטים. תחרות זו חושפת את המשתתפים לרוח היזמות והחדשנות, שהיא חלק מה"סטארט אפ ניישן" והסביבה הטכנולוגית פורצת הדרך בישראל.

לדברי אודי אהרוני, מנכ"ל להב ומנהל מכון אלי הורביץ, הפקולטה  לניהול ע"ש קולר באונ' ת"א, אשר ניהל והנחה את האירוע, "כל הקבוצות שהשתתפו הציגו פתרונות אסטרטגיים איכותיים ומקצועיים מאד מנקודות מבט שונות. חברת פורסייט שעמדה במרכז התחרות, נהנתה מסיעור מוחות בינ"ל של סטודנטים מצטיינים לתואר שני במנהל עסקים ממיטב האוניברסיטאות, שהציגו תובנות חדשות והצעות להתפתחות החברה שחלקן יאומצו על ידה וישפיעו על התפתחותה האסטרטגית של החברה בטווח הארוך".

בשנים קודמות נערכה התחרות על ניתוח אירוע של חברות ישראליות בעלות פעילות בשווקים גלובליים, בינהן -  רדיפלואו, אינסייטק, אבן קיסר, בבילון, אדמה (מכתשים-אגן), שטראוס, תפרון, חברות טכנולוגיה כגון גיוון אימגינג, פריון, ACE, KAIIMA.

בתקשורת:

>> הנהיגה האוטונומית במרכז תחרות לניהול וניתוח אסטרטגי - 23.05.16 - כלכליסט