תכנית הייעוץ האסטרטגי GBS מסכמת שנה

התכנית היוקרתית לייעוץ אסטרטגי גלובלי לחברות, בה הסטודנטים חווים את תפקידי הייעוץ כפי שמתבצעים בחברות הייעוץ האסטרטגי המובילות, סכמה שנה מוצלחת ומתכוננת לשנת פעילות נוספת עם סטודנטים חדשים ל-MBA

19 יולי 2017
תכנית הייעוץ האסטרטגי GBS מסכמת שנה

תכנית הייעוץ האסטרטגי – GBS Global Business Studies סכמה שנת פעילות רוויה ומוצלחת.

התכנית הוותיקה והיוקרתית פועלת בפקולטה לניהול במתכונת של חברת ייעוץ אסטרטגי לחברות. העבודה של הסטודנטים בתכנית נעשית מול מנהלים בכירים בחברות בדרגת VP ומעלה ומאפשרת להם להיחשף לדילמות אמיתיות, בהן מתלבטים מנהלי החברות, וליישם את התכנים שנלמדו במהלך התואר על מנת לסייע לאותם מנהלים ולגבש עבורם תכנית פעולה קונקרטית.

הסטודנטים בתכנית חווים, באופן ריאליסטי, את תפקידי הייעוץ האסטרטגי כפי שהם מתבצעים בחברות כמו: McKinsey, BCG, TASC שלדור ועוד וכ"כ, רוכשים מיומנות וידע מקצועי בתחום הייעוץ העסקי בסביבה בינלאומית הבנויה על שיתופי פעולה עם בתי ספר מובילים למנהל עסקים בעולם.

בשנת הלימודים שהסתיימה  היו לתכנית  ארבעה פרויקטים גלובליים ופרויקט אחד מקומי – כולם מרתקים:

VIMMI – חברה טכנולוגית המתמחה בעיבוד וידאו בסביבת 4G שביקשה, וקיבלה, תכנית חדירה לשווקים חדשים מבוססי טכנולוגית MEC.

OPTIBUS – חברת תוכנה המפתחת פלטפורמה לניהול דינמי של תעבורה אשר ביקשה להבין טוב יותר את שוק ה- flexible on demand public transportation בצפון אמריקה.

SOLAV – חברה קיבוצית שפיתחה מוצר זול, חליף דוד מים, לאוכלוסייה של "תחתית הפירמידה" וביקשה תכנית חדירה לשוק ההודי והאפריקאי.

BLISS – חברה טכנולוגית צעירה מסן פרנסיסקו שמיעלת את תהליכי הגשת דוחות המס בארה"ב, אשר ביקשה תכנית חדירה מואצת לשוק.

משרד הפנים – אשר ביקש מאתנו לחקור ולפתח תכנית אסטרטגית לשיתוף פעולה בין המשרד לבין הרשויות המקומיות בתחומים של שקיפות, סל שירותים וערים חכמות.

לקוחות התכנית, אשר קבלו את המענה האולטימטיבי המתאים ביותר לצרכיהם, היו מאוד מרוצים ולא פחות חשוב – הסטודנטים למדו המון.

עומר פיין, סטודנט MBA בתכנית: "הצלחתי, בזמן קצר, ללמוד כל-כך הרבה. השכלתי להכיר, על בוריו, את עקרונות עולם הייעוץ העסקי, היטבתי להבין כיצד לבצע מחקר בצורה מעמיקה ומקצועית, איך לנתח את הממצאים לכדי מסקנות ולמדתי כיצד יש להתנהל מול לקוח. את הרובד המקצועי העשיר עטף גם רובד חברתי -  במעמד הפרזנטציה האחרונה עם הלקוח, זוגות עיניים גדולות של אמריקאים וישראלים נפגשו וברקו, כששמענו אותו אומר: "Your work has exceeded the expectations". למדתי מכך שה-Business, חשוב ככל שיהיה, נשען תמיד על אותם יסודות אנושיים שאין להם מקור באף יבשת אחת - חברות, תקשורת ושותפות לערכים תבאנה בסופו של דבר לעבודה ברמה הגבוהה ביותר. אני רוצה להודות ולמסור לצוות התכנית את מלוא הערכתי על חוויה בלתי נשכחת. אחת כזו שחיכיתי לה תואר שלם."

צוות תכנית GBS מגייס כעת סטודנטים לשנת הלימודים הבאה ומזמין אתכם להצטרף לתכנית הייעוץ האסטרטגי של הפקולטה לניהול, כחלק מההתמחות בייעוץ עסקי. ההזדמנות המקיפה ביותר שיש לתלמידיMBA  :

1. להתמודד ולבחון את תכני הלימוד באסטרטגיה, שיווק, מימון וניהול מו"מ באופן מעשי.
  2. להתנסות בפתרון בעיה עסקית אסטרטגית גלובלית של חברה ישראלית.
  3. לעבוד מול הנהלה בכירה של חברה גלובלית בדרגת סמנכ"ל/מנכ"ל.
  4. לעבוד בקבוצת עבודה גלובלית עם סטודנטים מרחבי העולם (קנדה, ארה"ב, גרמניה, הודו וסין).
  5. להכין ולהציג מצגת אסטרטגית באנגלית.

לפרטים נוספים: https://coller.tau.ac.il/about/GBS

ג'קי גורן, מנהלת התכנית: jackieg@tauex.tau.ac.il