אודות

מובילים את עולם העסקים של המחר

המקום בו מנהיגות עסקית פוגשת את חזית המחקר וההוראה בארץ ובעולם. מאז הקמתה, נחשבת הפקולטה לניהול ע"ש קולר באוניברסיטת תל אביב לביה"ס המוביל למנהל עסקים בישראל. מדי שנה לומדים בפקולטה אלפי סטודנטים, מלמדים בה כ-60 חברי סגל מחקרי בכיר ואליהם נוספים יותר מ-300 מרצים המעשירים את יכולתנו לכסות את מגוון התחומים והנושאים העכשוויים בתחום הניהול ולתת לתלמידינו את הידע והכלים הניהוליים העדכניים ביותר להתמודדות עם האתגרים של המחר.

שילוב מושלם של תיאוריה ופרקטיקה

לימודי ניהול חייבים להיות עדכניים וקרובים למציאות בשטח. בדומה לבתי הספר המובילים בעולם הפקולטה מיישמת גישה משולבת של הקניית ידע תאורטי עדכני וארגז כלים ניהולי תוך מגע מתמיד עם המציאות העסקית על ידי שילוב מרצים עתירי ניסיון מעולם העסקים המביאים את ניסיונם לחדרי הלימוד.  בנוסף למערך הקורסים הרחב הפקולטה משלבת בתכניות הלימוד גם מגוון פרויקטים חברתיים, פרויקטים של ייעוץ עסקי וחונכות אקדמית תוך חיבור עמוק לקהילת העסקים בארץ ובעולם.

מחקר פורץ דרך

חברי הסגל של הפקולטה נמנים עם הצמרת העולמית בתחומי התמחותם ורבים מהם אף זכו בפרסים אקדמיים יוקרתיים בארץ ובעולם. כפועל יוצא נהנית הפקולטה ממעמד מוביל ומוניטין בינלאומי בחקר הניהול העולמי. מעמד זה מבוסס על שורה רחבה של מחקרים פורצי דרך בתחומי הניהול השונים שבוצעו על ידי חוקרי הפקולטה לדורותיהם.

הכירו את המרצים שלנו

פעילות בינלאומית

הפקולטה לניהול מביאה את הכפר הגלובלי לאקדמיה, מתוך הבנה כי עולם העסקים של היום חובק יבשות ודורש ידע שיאפשר לפעול בסביבות מגוונות. תכניות בינלאומיות, חילופי סטודנטים, תחרויות אקדמיות בינלאומיות, שיתופי פעולה עם מוסדות אקדמיים בחו"ל ועם ארגוני הבוגרים שלהם, הם רק חלק מהפעילות השוטפת של הפקולטה במסגרת יישום החזון שלה להכשרת מנהלים  בקנה מידה בינלאומי.

עסקים וקהילה

הפקולטה לניהול רואה חשיבות רבה בקידום הנושא של אחריות חברתית בעסקים ומעודדת מגוון של פעילויות להגברת המודעות החברתית. בין היתר, מפעילה הפקולטה תכניות לחונכות עסקית, מסייעת לקידום פרויקטים חברתיים מגוונים, מקיימת כנסים וימי עיון בתחומי עסקים וקהילה ותומכת במטרות חברתיות שונות. ארגון בוגרי הפקולטה מסייע לקידום העשייה החברתית של בוגריו בדרכים שונות ואף מנהל תכנית מנטורינג ייחודית בתחומים אלה.

מצוינות אקדמית

בשנת 2003 קיבלה הפקולטה את תו התקן הבינלאומי של איכות ומצוינות מטעם ארגון ה-AACSB הבינלאומי (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) והפכה למוסד האקדמי הראשון והיחיד בישראל הנושא תו תקן זה. בין המוסדות האקדמיים שהוענק להם תו האיכות של AACSB נמצאות אוניברסיטת הארוורד, אוניברסיטת סטנפורד, אוניברסיטת ייל, המכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס ואוניברסיטאות מובילות נוספות ברחבי העולם. מדי מספר שנים עומדת הפקולטה לבחינה מחודשת בסטנדרטים המחמירים של תו האיכות היוקרתי ושומרת על עדכון הסטנדרטים הגבוהים על מנת לזכות באשרורו בכל פעם מחדש.

הישגים

מובילותה של הפקולטה בזירה הבינלאומית באה לידי ביטוי, בין היתר, במעמדה הגבוה במגוון דירוגים בינלאומיים. כך, למשל, זכתה הפקולטה בדירוג הגבוה ביותר של "חמישה עלים של מצויינות" בדירוג של Eduniversal. הדירוג ניתן על "מצוינות אקדמית והשפעה בינלאומית חזקה" וממצב את הפקולטה לניהול בין 30 בתי הספר למנהל עסקים האיכותיים בעולם, כמו הרווארד, ייל,MIT  לונדון ביזנס סקול, INSEAD וקופנהגן. כמו כן דורגה הפקולטה במקום ה-12 ברשימת תכניות ה-MBA המובילות בעולם בהצמחת יזמים שזכו למימון משמעותי מקרנות הון סיכון.