דבר הדקאן

​סטודנטים יקרים,

מאז הקמתה, לפני כיובל שנים, נחשבת הפקולטה לניהול לביה"ס המוביל למנהל עסקים בישראל. מדי שנה לומדים בפקולטה אלפי סטודנטים, מלמדים בה עשרות חברי סגל בכירים, חוקרים ומרצים קבועים ויותר מ-200 מרצים נוספים - המעשירים את יכולתנו לכסות את מגוון התחומים והנושאים העכשוויים בתחום הניהול ולתת לתלמידינו את הידע והכלים הניהוליים העדכניים ביותר.

לאורך חמישה עשורים התמקדנו ביצירת מחקר איכותי וידע חדש בסוגיות המאתגרות ביותר בעולם הניהול ובהצמחת דורות של מנהלים, יוצאי דופן באיכותם. עדות להצלחתנו המתמשכת היא רשת הבוגרים שלנו המונה יותר מ-25,000 בוגרים שתופסים עמדות מפתח בכל שדרות הניהול בישראל ובעולם - בסקטור הפרטי, הציבורי, באקדמיה ובמוסדות הממשל.

לאורך כל שנות קיומנו הקפדנו להפעיל כללי סינון קפדניים בתהליך המיון והקבלה כדי להבטיח את רמת הלימוד והדיונים בכיתה. אנו משקיעים מאמצים רבים בהרחבה והעמקה של היצע הקורסים ושיטות ההוראה, כדי להעשיר את תלמידינו באמצעות למידה רב-תחומית וחווייתית. אנו מייצרים חממה שמטפחת את יכולות החשיבה ומסייעת ברכישת ארגז כלים ניהוליים שיאפשרו לתלמידים להתמודד עם אתגרים חדשים בעולם גלובלי של מציאות משתנה ולנווט אל מעבר לגבולות - בין אם הם גיאוגרפיים, תרבותיים או פוליטיים.

על אף הישגינו הרבים ומעמדנו המוביל בארץ ובעולם אנו ממשיכים להתקדם ולהתחדש.  בשנים האחרונות הוביל צוות הניהול בפקולטה מהלכי שינוי מרחיקי לכת הכוללים, בין השאר, השבת עשרות חוקרים ישראלים מאוניברסיטאות בחו"ל, הרחבה והעמקה של המחקר האקדמי במגוון תחומים, הקמת מכוני מחקר חדשים, ביסוס, העמקה והרחבה של תכניות הלימודים. השקנו תכניות ייעודיות במנהל עסקים בתחומי ניהול טכנולוגיה יזמות וחדשנות, ביג דאטה ובינה עסקית, ייעוץ עסקי, ניהול נדל"ן, ניהול בינלאומי, ניהול פיננסי ועוד. כמו כן הקמנו מרכז לניהול קריירה והרחבנו את תכניות חילופי הסטודנטים שלנו עם בתי ספר מובילים בעולם.

כתוצאה ממהלכים אלה ונוספים, עשתה הפקולטה קפיצת מדרגה משמעותית בכל רבדי פעולתה ונמנית כיום על בתי הספר המובילים בעולם מבחינת היקפו ואיכותו של המחקר האקדמי, סגל החוקרים והמרצים, הסטודנטים והבוגרים. לא בכדי מדורגת הפקולטה, שנה אחר שנה, בצמרת בתי הספר לניהול בעולם ותכניות ה- MBA שלנו ממוקמות במקום ה-11 בעולם בהצמחת יזמים.

בכוונתי להמשיך בתנופת הפיתוח בתחומי המחקר, ההוראה והקשר עם הקהילה על מנת לתת מענה לצרכי הסטודנטים והמנהלים. יחד עם עמיתי לסגל הפקולטה נמשיך בחתירה למצוינות, בפיתוח הקשר ההדוק עם הקהילה העסקית, בקידום הקשרים הבינלאומיים, בפיתוח תכניות חדשות ומעודכנות, בחיזוק הקשר עם בוגרינו ובקידום נושאי האחריות החברתית.

אני מזמין אתכם לעמוד איתי בקשר שוטף, להעלות רעיונות, לתת משובים ולסייע לי ולצוות הפקולטה להמשיך בדרך הנפלאה בה אנו צועדים.

פרופ' משה צבירן
דקאן הפקולטה